Begynd med at skylle anden grundigt og dyppe den 1 min. i kogende vand tilsat salt.
Derefter tørres den meget grundigt, og under tørringen masseres den godt, så skindet løsner sig lidt fra kødet.
Bind et stykke snor (der kan holde til varme) på ca. 50 cm, om halsen og ned om vingerne på anden.
Bland vandet med honning, eddike, sesamolie og risvin og gnid anden grundigt ind med denne blanding, hvorefter den hænges op et køligt og luftigt sted.
Når der er gået en time, pensles anden endnu en gang med honningblandingen og får derefter lov at hænge natter over, så den kan tørre. Ingredienserne til saucen blander i en gryde, får lov at koge op og fordeles i fire små skåle.
Løgene skæres i 7 cm large stykker og stilles derefter i køleskabet i iskoldt vand. Hvis De anvender porre i stedet for forårsløg, skal den skæres i fine strimler.
Når anden skal steges, lægges den med brystet opad i en stor bradepande og sættes i ovnen 1 time ved 200°.
Derefter vender den og steger endnu 1 time.
Under stegningen skal anden pensles hyppigt med honning-eddike-sesamvandet.
Når anden er færdigstegt, trækkes skindet forsigtigt af, og både skind og kød skæres i mundrette stykker, som serveres sammen med varme madpandekager, forårsløg og saucen.
Hver især lægger en pandekage på sin tallerken.
Oven på den lægges først lidt løgstrimler, herover kommes sauce. Til sidst lægges både andeskind og andekød på, og pandekagen rulles sammen og spises med fingrene.
Kan også serveres sammen med ris
Peking And
Ingredienser
And
- 1½-2 kg and ikke for fed
- 1½ kop varmt vand
- 4 spsk honning
- 3 spsk vineddike mild
- 2 tsk sesamolie
- 1 spsk risvin
Sauce
- ½ kop Hoisinsauce
- 1/4 kop soyasauce
- 1/4 kop risvin
- 4 spsk vand
- 1 spsk sukker
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk chili eller peber
Tilbehør
- 4 stk forårsløg eller 1 porre
Sådan gør du
- Begynd med at skylle anden grundigt og dyppe den 1 min. i kogende vand tilsat salt. Derefter tørres den meget grundigt, og under tørringen masseres den godt, så skindet løsner sig lidt fra kødet. Bind et stykke snor (der kan holde til varme) på ca. 50 cm, om halsen og ned om vingerne på anden. Bland vandet med honning, eddike, sesamolie og risvin og gnid anden grundigt ind med denne blanding, hvorefter den hænges op et køligt og luftigt sted. Når der er gået en time, pensles anden endnu en gang med honningblandingen og får derefter lov at hænge natter over, så den kan tørre. Ingredienserne til saucen blander i en gryde, får lov at koge op og fordeles i fire små skåle. Løgene skæres i 7 cm large stykker og stilles derefter i køleskabet i iskoldt vand. Hvis De anvender porre i stedet for forårsløg, skal den skæres i fine strimler. Når anden skal steges, lægges den med brystet opad i en stor bradepande og sættes i ovnen 1 time ved 200°. Derefter vender den og steger endnu 1 time. Under stegningen skal anden pensles hyppigt med honning-eddike-sesamvandet. Når anden er færdigstegt, trækkes skindet forsigtigt af, og både skind og kød skæres i mundrette stykker, som serveres sammen med varme madpandekager, forårsløg og saucen. Hver især lægger en pandekage på sin tallerken. Oven på den lægges først lidt løgstrimler, herover kommes sauce. Til sidst lægges både andeskind og andekød på, og pandekagen rulles sammen og spises med fingrene. Kan også serveres sammen med ris
Hvad ville jeg gøre hvis det bare er et STK andebryst?