Go Back
+ servings
Udskriv
4.50 fra 2 stemmer

Gulerodsbolle

Opskrift på hjemmelavet gulerodsboller - de er bløde og luftige og smager godt.
Passer til en hapser eller som en bolle i madpakken.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid1 time 25 minutter
Samlet tid1 time 40 minutter
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: bolle, brød, gulerod
Antal: 20 boller
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 1 kg hvedemel
  • 5 dl lunkent vand
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olie
  • 225 g revne gulerødder
  • 1 dl solsikke kerner
  • 1 stk æg til pensling

Sådan gør du

  • Gæren opløses helt i lunkent vand og resten af ingredienserne blandes i og æltes godt igennem. 
  • Hæves lunt og tildækket i ca. 1 time. 
  • Dejen slås ned, og formes til 20 boller. 
  • Hæves 30 min. 
  • Pensles med æg og bages ved 200 grader i ca. 25 minutter