Udskriv
5 fra 2 stemmer

Pita med Kebab

Opskrift på en hjemmelavet kebab lavet på filet af oksekød der skæres tyndt ud.
Orker man ikke at lave kebab selv fra bunden, kan man faktisk købe dansk produceret kebab kød i supermarkederne der fint kan bruges (vi har testet og de smager helt fint).
Og så vil vi anbefale en lækker chiliolie der passer perfekt til kebab i pitabrød
Forb. tid40 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid50 min
Ret: Frokost, Hovedret
Køkken: Tyrkisk
Keyword: kebab, pita, pitabrød, pitakebab, sharwarma
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 3 stk filet af oksekød store
  • 6 stk pitabrød
  • 1 stk salathoved skåret

Marinade

  • 1 stk løg finthakket
  • ½ dl olivenolie
  • ½ dl rødvin
  • 2 fed hvidløg finthakket
  • 1 tsk oregano
  • tsk spidskommen knust
  • 1 stk rød chili finthakket
  • ½ tsk peber
  • 1 tsk salt
  • 100 g semidried tomater drænet

Dressing

  • 250 g creme fraiche 18%
  • 2 dl purløg
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Skær kødet i strimler på tværs. Rør ingredienserne til marinaden sammen og vend kødet heri. 
  • Lad det trække i mindst ½ time. 
  • Varm en pande godt op. 
  • Rist kødet heri under omrøring til det er mørt, 2-4 min. 
  • Smag til med salt. 
  • Vend tomaterne i blandingen. 
  • Rør dressingen sammen og smag til med salt og peber. 
  • Lun brødene. 
  • Fyld kødblanding og salatblade i. 
  • Hæld en smule dressing oven på. Og hvis i kan lide det, så meget gerne chiliolie