Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 4 stemmer

Luftig Banankage med chokolade

Opskrift på en skøn og nem banankage i springform. 
Smør springformens kant og klip et rundt stykke bagepapir til bunden af formen.
Tænd ovnen på 180 grader så den er klar, for det her er en virkelig nem og hurtig opskrift :-)
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Kage
Køkken: Dansk
Keyword: banan, chokoladekage, kage
Antal: 8 personer
Forfatter: Fru Heinrich

Ingredienser

Kagen

  • 4 stk æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 150 g hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk bagepulver
  • 150 g smør smeltet og afkølet
  • 4 stk bananer modne
  • 100 g mørk chokolade

Glassur

  • 25 g smør
  • 100 g chokolade

Sådan gør du

  • Pisk æg sukker og vaniljesukker i til en luftig masse, ca 5 min.
  • Sigt mel, bagepulver og salt og vend det forsigtigt i æggemassen, tilsæt det smeltede smør,bananer og chokolade, vend forsigtig.
  • Bag den ved 180 grader i ca. 50-60 min. alt efter str. af springformen ( vores er 25 cm og vi bager i 50 min),
  • Når kagen er afkølet sættes de 100 gr chokolade og 25 gr smør over i en gryde og varmes ved svag varme til smørret er smeltet, chokolademassen smøres på kagen og pynte med hvad du har lyst til.