Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Smagfuldt snobrød

En alternativ opskrift på snobrød hvor der benyttes lidt grahamsmel i dejen.
Forb. tid30 minutter
Tilb. tid30 minutter
Samlet tid1 time
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: bålmad, snobrød
Antal: 16 snobrød
Forfatter: Mark Källstrøm
Cost: 25 kroner

Equipment

  • Bål
  • Snobrødspind

Ingredienser

  • 80 g smør
  • 1 L mælk
  • 60 g gær
  • 2 spsk sukker
  • tsk salt
  • 1 kg hvedemel
  • 500 g grahamsmel
  • 6 spsk olivenolie

Sådan gør du

  • Smelt smør ved lav varme
  • Tilsæt mælk. Tilsæt gær når blandingen er lunken.
  • Bland det flydende med sukker, salt og melet
  • Ælt dejen i olivenolien på bordet. Dejen skal være smidig uden at være hård
  • Lad dejen hæve i en skål smurt i olivenolie.
  • Lav minimum 16 boller ud af dejen og rul dem til aflange pølser der derefter kan sno om en pind og tilberedes over bål / gløder.
  • Et snobrød er færdigt når det er godt bagt uden på og let slipper pinden ved at dreje det af