Smagfuldt snobrød
En alternativ opskrift på snobrød hvor der benyttes lidt grahamsmel i dejen.
Forb. tid30 minutter min
Tilb. tid30 minutter min
Samlet tid1 time t
Ret: Brød
Køkken: Dansk
Keyword: bålmad, snobrød
Antal: 16 snobrød
Forfatter: Mark Källstrøm
Cost: 25 kroner
- 80 g smør
- 1 L mælk
- 60 g gær
- 2 spsk sukker
- 1½ tsk salt
- 1 kg hvedemel
- 500 g grahamsmel
- 6 spsk olivenolie
Smelt smør ved lav varme
Tilsæt mælk. Tilsæt gær når blandingen er lunken.
Bland det flydende med sukker, salt og melet
Ælt dejen i olivenolien på bordet. Dejen skal være smidig uden at være hård
Lad dejen hæve i en skål smurt i olivenolie.
Lav minimum 16 boller ud af dejen og rul dem til aflange pølser der derefter kan sno om en pind og tilberedes over bål / gløder.
Et snobrød er færdigt når det er godt bagt uden på og let slipper pinden ved at dreje det af