Druesukker, sukker og vand hældes i en gryde og varmes op på høj varme.
Sørg for at måle temperatur løbende. Sukkermassen skal op på præcis 162 grader. Ikke mere eller mindre.
Når sukkeret har den rigtige temperatur, hældes massen ud på silikone måtten som vist på billedet.
Farvestof tilsættes først og blandes ind i sukkermassen med plastik skraberen
Tilsæt nu citronsyren og begynd at ælte bolsjemassen. Her er silikone måtten en kæmpe hjælp
I takt med farve og citronsyren er æltet godt rundt, er temperaturen også faldet på bolsjemassen. Tryk et lille hul i midten af massen og hæld en smule aroma i og ælt massen igen. Gentag dette en 4-5 gange indtil du har brugt din aroma.
Har du problemer med at være hurtig nok, vil din bolsjemasse blive for kold til at du rigtig kan arbejde med den, her kan du med fordel putte den ind i en ovn på 85-90 grader. Giv den 5-10 minutter i ovnen og den er igen god at arbejde med.
Nu kan du begynde at trække bolshemassen ud og rulle til stænger
Mens massen stadig er lidt blød kan du klippe de enkelte bolsjer ud
Du kan også lade dine stænger køle helt, og senere hakke bolsjerne ud (er lidt nemmere metode i starten indtil du har helt styr på temperaturene og tiden det tager)
Lad bolsjerne køle helt af og hæld herefter på glas eller i pose og nyd.