Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Kommensgryde

Opskrift på en gryderet med dyb smag af kommen. Grund er blandet kød fra svin og okse og hvidkål
Ret: Gryderet, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: bacon, hvidkål, hvidvin, kommen, oksekød, svinekød
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 500 g hvidkål
  • 3 spsk svinefedt
  • 2 stk løg
  • 250 g svinesmåkød
  • 500 g hakket oksekød
  • 1 spsk kommen
  • 2 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 1 dl hvidvin
  • 8 skiver bacon tykke

Sådan gør du

  • Fjern de yderste blade og stokken fra hvidkålen og kog den i 10 minutter. Lad den dryppe af og tag 12 blade fra. Hak resten af kålen.
    Fedtet smeltes og de hakkede løg, svinekødet, der er skåret i små terninger, og det hakkede kød brunes heri. Tilsæt den hakkede kål og smag til med salt, peber, kommen og hvidvin.
    Lad det småstege i ca. 10 minutter. Beklæd et smurt ovnfast fad med hele kålblade.
    Kom flæskeblandingen i sammen med resten af kålbladene. Øverst lægges baconskiverne. Fordel 1 spsk. svinefedt i klatter over retten.
    Kommensgryden stilles i en varm oven ved 220 grader i 45 minutter. Her til passer bagte kartofler