Lammegryde med mangochutney og kokosris
Opskrift på Lammegryde med mangochutney og kokosris - delikat ret hvis du vil forkæle en eller flere gæster
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid40 minutter min
Samlet tid50 minutter min
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: kokosris, lam, lammegryde, lammekød, mangochutney, ris
Antal: 4 personer
Forfatter: EddyTheMadChef
Kød
- 500 g lammekød i tern fx. bov
- 2 spsk olie
- 1 stk løg
- 2 stængler bladselleri
- 3 fed hvidløg
- 4½ dl grøndsagsbouillon
- 1 kvist frisk rosmarin 1 tsk tørret
- 4½ spsk stærk mangochutney
- majsstivelse
- salt
- peber
Kokosris
- 300 g jasmin ris
- 4 dl vand
- 1 tsk salt
- 1 stk revet skal fra citron
- 1 dåse kokosmælk 400g
Pynt
- 2 stk forårsløg
- ristet kokosmel
Varm olien og brun kødet. Skær løget i tynde både og skær bladselleri i tern. Hak hvidløget fint og kom det i. Hæld bouillonen på, tilsæt rosmarin og mangochutney. Lad et simre ca. 20 minutter under låg. Jævn den evt. med majsstivelse og smag til med salt og peber. Kog risene op med vand, salt og revet citronskal. Lad det koge 7 minutter. Hæld kokosmælken på og bring det atter i kog. Sluk for varmen og lad det stå under låg ca. 10 minutter. Skær forårsløget i tynde skrå skiver og drys kokos og forårsløg på retten inden servering.