Udskriv
5 fra 1 stemme

Stærk Thai ret ala Jenstruplund

Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske "Pad Ga Pow" hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet. Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges. Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.
Forb. tid15 min
Tilb. tid10 min
Samlet tid25 min
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk, Thai
Keyword: chili, hvidløg, kylling, pad ga pow, thai, thai mad
Antal: 4 personer
Forfatter: Claush

Ingredienser

  • 400 g kylling eller oksekød (i strimler)
  • 2 stk store løg
  • 4 stk gulerødder
  • 20 stk sukkerærter eller bønner
  • 1 stk peberfrugt
  • chili (helst thai chili)
  • 5 fed hvidløg
  • 4 spsk olie (til stegning)
  • 5 spsk soya sauce
  • 3 spsk østerssauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl vand

Tilbehør

  • 3 dl ris (jasmin eller basmati)
  • dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Start med at koge ris da det tager længst tid.
  • Hak alle grøntsager i passende stykker.
  • Skær kylling kød i små strimler / stykker og vend dem i mel
    At vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
  • I en wok steges kødet under høj varme i lidt olie (3 spsk) indtil det er brunet af. Hæld det herefter af i en skål/tallerken
  • I 3 spsk olie steges nu chili og hvidløg i 20 sekunder ved middelhøj varme. Tilsæt derefter de resterende grøntsager og lad dem stege med i et par minutter.
  • Hæld nu det stegte kød tilbage i wokken med grøntsagerne og vend rundt.
    Skru lidt ned for varmen til middel og tilsæt soya sauce, østersauce, fiskesauce, sukker og vand.
    Vend det godt rundt og lad det simre 5 minutter.
  • Server nu med ris. Velbekommen :)