Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Pasta bolognese

Brun oksekødet i halvdelen af olien. Rør i kødet så det smuldrer. Hæld det over i en gryde.
Skræl og hak løgene, sellerien og gulerødderne fint. Skær skinken i små terninger og svits dem i resten af olien sammen med løget og rodfrugterne. Kom skinken og grønsagerne op i gryden til kødet og rør rundt.
Kom vand, tomatpure og krydderierne i og lad retten koge under låg i ca. 20 minutter.
Pres hvidløgene i og spæd med vin eller bouillon.
Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
Tips: Hvis du vil have mere tomatsmag i sovsen, kan du tilsætte en dåse hele tomater.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Dansk, Italiensk
Keyword: kødsovs, pasta, spaghetti
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 store løg
  • 1 stk selleri
  • 2 stk gulerødder
  • 100 g røget skinke
  • 3 dl vand
  • 3 spsk tomat pure
  • 1 tsk salt
  • peber
  • 1 tsk timian
  • 3 fed hvidløg
  • ½ dl rødvin / hvidvin eller boullion
  • 200 g spaghetti / pasta

Sådan gør du

  • Brun oksekødet i halvdelen af olien. Rør i kødet så det smuldrer. Hæld det over i en gryde.
    Skræl og hak løgene, sellerien og gulerødderne fint. Skær skinken i små terninger og svits dem i resten af olien sammen med løget og rodfrugterne. Kom skinken og grønsagerne op i gryden til kødet og rør rundt.
    Kom vand, tomatpure og krydderierne i og lad retten koge under låg i ca. 20 minutter.
    Pres hvidløgene i og spæd med vin eller bouillon.
    Kog pastaen efter anvisningen på pakken.
    Tips: Hvis du vil have mere tomatsmag i sovsen, kan du tilsætte en dåse hele tomater.