Bland mirepoix i gryden og varm op. Steg baconen og brun kødet fra rådyrhalsen i baconfedtet. (Tager lidt tid). Flamber kantarellerne i Grand Marnier. Bland det hele sammen og lad det koge i et par timer. Grønsager med videre tages op når disse er udkogt. Rådyrhalsen har stadig kraft og smag tilbage et stykke tid efter og den kan godt koge i ca. 8 timer.
Forb. tid20 minuttermin
Tilb. tid8 timert
Samlet tid8 timert20 minuttermin
Ret: Jagt, Vildt, Vildtret
Køkken: Dansk
Keyword: rådyr, råvildt, vildtopskrift
Antal: 4personer
Forfatter: Mad Opskrifter
Ingredienser
Rådyrhalsden samme fremgangsmåde kan bruges med meget andet kød
200ggulerødder
200gselleri
400gløg
100gbacon
150gkantareller
½Lfløde
50gsmør
olietil stegning
Grand Marniertil flambering
10stkenebær
korianderfrø
peber
3stkstjerne anis
4stklaurbærblade
10stknelliker
æblecider eddike
hyldeblomstsafteller fx friskpresset æblejuice
1½Lvand
Sådan gør du
Bland mirepoix i gryden (gulerødder, selleri, løg) og varm op. Steg baconen og brun kødet fra rådyrhalsen i baconfedtet. (Tager lidt tid). Flamber kantarellerne i Grand Marnier. Bland det hele sammen og lad det koge i et par timer. Grønsager med videre tages op når disse er udkogt. Rådyrhalsen har stadig kraft og smag tilbage et stykke tid efter og den kan godt koge i ca. 8 timer.