Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 1 stemme

Gløgg - Jule Gløgg

Skræl og skær appelsin og citron i tynde strimler.
Tilsæt vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde.
Blandingen skal nu småkoge i ca. 10 minutter
Strimlerne og krydderierne tages op med en si.
Pres appelsin og citron og hæld saften i gryden sammen med rødvinen.
Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: må ikke koge)
Til sidst lige inden servering tilsættes rom eller portvinen.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid30 minutter
Ret: Drikke
Køkken: Dansk
Keyword: appelsin, citron, gløgg, jul, juledrik, kanel, nelliker, portvin, rødvin, rom
Antal: 6 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 1/4 L vand
  • 1 fl rødvin
  • 75 g rosiner
  • 50 g smuttede og hakket mandler
  • ½ dl rom eller portvin
  • 3 spsk sukker
  • 1 stand hel kanel
  • 3 stk nelliker
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk citron

Sådan gør du

  • Skræl og skær appelsin og citron i tynde strimler.
    Tilsæt vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde.
    Blandingen skal nu småkoge i ca. 10 minutter
    Strimlerne og krydderierne tages op med en si.
    Pres appelsin og citron og hæld saften i gryden sammen med rødvinen.
    Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: må ikke koge)
    Til sidst lige inden servering tilsættes rommen eller portvinen.