Go Back
+ servings
Udskriv
3 fra 1 stemme

Hyldebærsaft

Mange af os har både æbler og hyld i haven, så det er oplagt at udnytte disse til at få en god og sund saft.
Bærrene ribbes fra stilkene og skylles fri for insekter og lign.
Æblerne deles i både og kernehus fjernes. Hyldebær, æbler og citron puttes i en stor gryde og skal småkoge til bærene springer. Ca. 20 minuttter eller mere.
Mosen hældes i en si eller dørslag foret med et viskestykke. Lad først saften løbe ud selv og hjælp til sidst med at presse resten ud.
Saften måles af og der tilsættes sukker så det passer og der gives et hurtigt opkog igen.
Hvis der kommer skum ved dette opkog, skummes det af med en ske.
Tag af varmen og tilsæt så Atamonen.
Saften kan nu hældes på skoldet flasker og stilles et køligt sted.
Hyldebærsaft kan drikkes både kold og varm - prøv dig frem og find din favorit :)
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Drikke, Saft
Køkken: Dansk
Keyword: hyld, hyldebær, hyldebærsaft, saftevand
Antal: 1 liter
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 1 kg hyldebær uden stilke
  • 1/4 L vand
  • 3-4 stk madæbler
  • 1 stk saft fra citron
  • 500 g sukker
  • 1 tsk atamon

Sådan gør du

  • Giver ca. 1 liter konsentreret saft (kan blandes 2-5 gange efter behov)
    Mange af os har både æbler og hyld i haven, så det er oplagt at udnytte disse til at få en god og sund saft.
    Bærrene ribbes fra stilkene og skylles fri for insekter og lign.
    Æblerne deles i både og kernehus fjernes. Hyldebær, æbler og citron puttes i en stor gryde og skal småkoge til bærene springer. Ca. 20 minutter eller mere.
    Mosen hældes i en si eller dørslag foret med et viskestykke. Lad først saften løbe ud selv og hjælp til sidst med at presse resten ud.
    Saften måles af og der tilsættes sukker så det passer og der gives et hurtigt opkog igen.
    Hvis der kommer skum ved dette opkog, skummes det af med en ske.
    Tag af varmen og tilsæt så Atamonen.
    Saften kan nu hældes på skoldet flasker og stilles et køligt sted.
    Hyldebærsaft kan drikkes både kold og varm - prøv dig frem og find din favorit :)