Thai kylling i rød karry / kokosmælk / peanutbutter
Opskrift vi har brugt i mange år på en Thai inspireret ret hvor du reelt kan bruge det kød du vil (vi foretrækker kylling) i en sauce lavet på rød karry pasta, kokosmælk og peanutbutter.Der er desuden valgfrit af grøntsager der kan komme i - vi plejer at bruge alt fra bønner, gulerødder, løg, porre, bladselleri mv. Alt hvad du lige har på lager kan komme i.Serveres med ris. En lyn hurtig ret der smager fantastisk - og er næsten endnu bedre dagen efter hvis du har en rest tilbage.
Skær kylling i små mundrette stykker og vend dem i mel. At vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
Steg kylling i en wok eller sautepande på pæn høj varme. lad dem få farve
Hæld kyllingen fra på en tallerken og tør pande/wok af
Grøntsagerne snittes i aflange stykker og chili/hvidløg hakkes fint.Svits grøntsager i olie på panden i et par minutter.
Hæld grøntsager fra og stil tid side. Tør igen panden af.
Brænd nu karry pasta af i 30 sekunder på en varm pande og tilsæt derefter kokosmælk og peanutbutter.Rør rundt mens det varmes op og lad det simre i et par minutter. Tilsæt fiskesauce og østerssauce.
Hæld kylling og grøntsager over i saucen og lad det hele simre på middel varme i 3-5 minutter.