Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Thai kylling i rød karry / kokosmælk / peanutbutter

Opskrift vi har brugt i mange år på en Thai inspireret ret hvor du reelt kan bruge det kød du vil (vi foretrækker kylling) i en sauce lavet på rød karry pasta, kokosmælk og peanutbutter.
Der er desuden valgfrit af grøntsager der kan komme i - vi plejer at bruge alt fra bønner, gulerødder, løg, porre, bladselleri mv. Alt hvad du lige har på lager kan komme i.
Serveres med ris. En lyn hurtig ret der smager fantastisk - og er næsten endnu bedre dagen efter hvis du har en rest tilbage.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk, Thai
Keyword: chili, kokosmælk, peanutbutter, rød karry pasta, thai
Antal: 4 personer
Forfatter: Claush

Ingredienser

  • 500 g kylling
  • 1 dl hvedemel
  • 2 spsk rød karry pasta
  • 1 ds kokosmælk
  • 2 spsk peanutbutter
  • 1 spsk fiskesauce
  • 1 spsk østerssauce
  • 4 stk thai chili
  • 1 stk gulerod
  • 1 stk løg
  • 10 stk bønner
  • 2 fed hvidløg

Sådan gør du

  • Start med at sætte ris over til kogning.
  • Skær kylling i små mundrette stykker og vend dem i mel. 
    At vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
  • Steg kylling i en wok eller sautepande på pæn høj varme. lad dem få farve
  • Hæld kyllingen fra på en tallerken og tør pande/wok af
  • Grøntsagerne snittes i aflange stykker og chili/hvidløg hakkes fint.
    Svits grøntsager i olie på panden i et par minutter.
  • Hæld grøntsager fra og stil tid side. Tør igen panden af.
  • Brænd nu karry pasta af i 30 sekunder på en varm pande og tilsæt derefter kokosmælk og peanutbutter.
    Rør rundt mens det varmes op og lad det simre i et par minutter. Tilsæt fiskesauce og østerssauce.
  • Hæld kylling og grøntsager over i saucen og lad det hele simre på middel varme i 3-5 minutter.
  • Server derefter med ris