Go Back
Udskriv
5 fra 1 stemme

Carmens Italienske Boller

Skønne boller med durum hvedemel som laves over flere dage med kold hævning i 24 timer og efterfølgende 2½ time men så er du også garanteret en bolle med meget smag og fugtighed
Forb. tid25 min
Tilb. tid30 min
Samlet tid55 min
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Italiensk
Keyword: boller, brød, italiensk brød, italienske boller
Antal: 20 boller
Forfatter: Fru Heinrich

Ingredienser

  • 7,5 dl vand
  • 250 g durum hvedemel
  • 75 g rugmel eller rugsigtemel/grahamsmel
  • 700 g hvedemel
  • 25 g gær
  • 125 g græskarkerner eller solsikke eller 50/50
  • 20 g salt
  • 0,6 dl olivenolie

Sådan gør du

Gør sådan dag 1.

  • Gæren opløses i det lune vand og alt mel kommes i. røres/æltes (lav hastighed hvis du bruger maskine) godt sammen i ca. 7 min. herefter tilsættes græskar/solsikke, salt og olivenolie og der røres/æltes ved høj hastighed i ca. 5 min. Kom dejen i en rigelig stor skål, da dejen kan hæve op til 4 gange i størrelse, hæld lidt olivenolie over og smør det ud over dejen. Sørg for at dække skålen godt til med husholdningsfilm evt. et låg. Stil på køl i 24 timer.

Gør sådan dag 2.

  • Form ca. 20 boller (som du gør med alm.boller) vend dem i durum hvedemel på toppen og sæt dem på plader, læg et viskestykke over og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 2½ time, bages ved 200 grader i ca. 20-30 min. du bestemmer selv hvor “brune de skal være, de er skønne lyse med blød skorpe og sprød skorpe hvis du lige lader dem få lidt mere farve.