Go Back
+ servings
Udskriv
No ratings yet

Boller i Karry - Lavet i ovnen

Boller i karry er en populær ret i Danmark, der er nem at lave og passer til en travl hverdag. Det består af kødboller i en krydret karrysauce, ofte serveret med ris, pasta eller brød. Retten kan tilpasses til personlige smagpræferencer og kan laves i store mængder til gæster eller større grupper.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid25 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Gryderet, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: boller i karry, fars, karry, ris
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Equipment

  • 1 Ovn
  • 1 Pande
  • 1 Bagepapir

Ingredienser

Ingredienser

  • 1 kg hakket svinekød (eller andet kødfars)
  • 1 stk løg hakket
  • 3 fed hvidløg hakket
  • 1 tsk karry
  • 1 tsk paprika
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 tsk gurkemeje
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 4 dl vand
  • 2 spsk mel
  • 2 spsk smør
  • salt og peber
  • 2 spsk olie eller smør til stegning

Sådan gør du

Fremgangsmåde

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Form små boller af kødfarsen og rul dem i mel.
  • Steg bollerne i en stor pande med smør eller olie, indtil de er gyldne på alle sider. Tag dem derefter ud af panden og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
  • Tilsæt løg, hvidløg, karry, paprika, spidskommen, gurkemeje, hakkede tomater, vand, mel og smør til panden. Rør godt rundt, så det hele blandes sammen.
  • Lad saucen simre i ca. 10 minutter, eller indtil den er jævnt fortykket. Smag saucen til med salt og peber.
  • Læg bollerne i en ildfast form og hæld saucen over.
  • Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil bollerne er varme og saucen er gylden.
  • Server Boller i Karry med ris, pasta eller brød til at suge saucen op.