Go Back

Boller i Karry

God gammeldags opskrift på boller i karry vi nok alle kender. Smager rigtig godt
Forb. tid10 min
Tilb. tid25 min
Samlet tid35 min
Ret: Gryderet, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: boller i karry, fars, karry, ris
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

Kødboller

  • 2 skiver franskbrød
  • 500 g hakket flæskekød
  • 2 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 stk løg

Sauce

  • 3 spsk madlavnings olie
  • 1 stk løg Stort
  • 3 tsk karry
  • 5 dl bouillon
  • 2 spsk maizenamel
  • dl fløde
  • 4 spsk usødet æblemos
  • 2 tsk peber

Sådan gør du

  • Rør kødet sammen med det udblødte franskbrød, æg, salt, peber og finthakket løg.
    Pil og hak løget til saucen. Svits det i olie i en gryde, tilsæt karry, hæld bouillon ved og jævn saucen med maizenamelet, der er rørt ud i fløden.
    Tilsæt æblemos og smag til med salt, peber og evt. lidt mere karry.
    Lad saucen koge i 5 minutter.
    Form farsen til runde kugler, læg dem i saucen og lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Retten serveres med løse ris.