Boller i Karry - Lavet i ovnen
Boller i karry er en populær ret i Danmark, der er nem at lave og passer til en travl hverdag. Det består af kødboller i en krydret karrysauce, ofte serveret med ris, pasta eller brød. Retten kan tilpasses til personlige smagpræferencer og kan laves i store mængder til gæster eller større grupper.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid25 minutter min
Samlet tid35 minutter min
Ret: Gryderet, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: boller i karry, fars, karry, ris
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter
Ingredienser
- 1 kg hakket svinekød (eller andet kødfars)
- 1 stk løg hakket
- 3 fed hvidløg hakket
- 1 tsk karry
- 1 tsk paprika
- 1 tsk spidskommen
- 1 tsk gurkemeje
- 1 dåse hakkede tomater
- 4 dl vand
- 2 spsk mel
- 2 spsk smør
- salt og peber
- 2 spsk olie eller smør til stegning
Fremgangsmåde
Tænd ovnen på 200 grader.
Form små boller af kødfarsen og rul dem i mel.
Steg bollerne i en stor pande med smør eller olie, indtil de er gyldne på alle sider. Tag dem derefter ud af panden og lad dem afkøle på et stykke bagepapir.
Tilsæt løg, hvidløg, karry, paprika, spidskommen, gurkemeje, hakkede tomater, vand, mel og smør til panden. Rør godt rundt, så det hele blandes sammen.
Lad saucen simre i ca. 10 minutter, eller indtil den er jævnt fortykket. Smag saucen til med salt og peber.
Læg bollerne i en ildfast form og hæld saucen over.
Bag i ovnen i ca. 20 minutter, eller indtil bollerne er varme og saucen er gylden.
Server Boller i Karry med ris, pasta eller brød til at suge saucen op.