Go Back

Hannover Gryde

Opskrift på en gryderet der af tilmelderen er kaldt for Hannover Gryde / Hannovergryde
Forb. tid20 min
Tilb. tid20 min
Samlet tid40 min
Ret: Hovedret
Køkken: Tysk
Keyword: bønner, gryderet, kartofler, skinke
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 500 g røget skinke
  • 500 g kartofler
  • 250 g gulerødder
  • 300 g bønner
  • 400 g snittebønner
  • 1 L bouillon
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 3 stk æbler
  • 1 spsk maizena
  • 1 bundt persille

Sådan gør du

  • Skær skinken i ret store terninger, der brunes et par minutter i en gryde. Skræl kartoflerne og skrab gulerødderne.
    Skær begge dele i terninger og put dem ned i gryden.
    Rib de grønne bønner og skær dem over 2-3 gange og gør snittebønnerne klar. Kom dem i ned i gryden sammen med kødet og de øvrige grønsager og put salt og peber ved.
    Hæld suppenbouillonen over og lad retten snurre i 45 minutter. Efter 15 minutterstid tilsættes de skrællede æbler. Jævn retten med maizenamel, der er rørt ud i lidt koldt vand.
    Smag retten til med salt og peber. Hak persillen fint og drys den over ved serveringen. Kartofler passer fint til denne gryderet.