Go Back
+ servings
Udskriv
5 fra 1 stemme

Frikadeller ala Jenstruplund

En variant af de traditionelle frikadeller hvor vi tilføjer lidt ekstra ingredienser. Det kan være alt grønt man lige har i køleskabet.
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Frikadeller, hvidløg, løg, oliven
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 500 g flæskefars
  • 1 stk løg
  • 10 stk oliven
  • 1 fed hvidløg
  • 4 spsk hvedemel
  • 1 stk æg
  • 3 tsk salt
  • 2 tsk peber
  • 1 dl mælk
  • ½ pk frisk mozarella
  • 50 g smør til stegning

Sådan gør du

  • Kødet røres sammen med salt. 
    Løg, hvidløg, oliven hakkes fint og hældes i farsen og røres sammen.
    Mel og peber blandes derefter i og røres ind i farsen. Når det er blevet rørt godt ind tilsættes et æg og mælk lidt af gangen under omrøring. Vurder selv hvornår farsen har en god konsistens. Ikke for fast og ikke for våd.
    Når farsen har den ønsket konsistens, hakkes mozarella og tilsættes farsen. Rør forsigtigt osten ind så den er fordelt godt.
    Nu kan frikadellerne steges. Varm fedtstof på en stor pande.
    Brug en ske og dyb i fedtstof for derefter at scoope en passende mængde fars op på skeen. Form den i din håndflade med skeen og steg.
    Frikadellerne skal ca. have 2 minutter på en meget varm pande på hver side. Derefter kan der skrues lidt ned og give dem yderligere 3-4 minutter på hver side.
    Kan serveres med kartofler eller lign.