Go Back

Blødkogt æg

Her er en nem opskrift på gode blødkogte æg. Det kan være du selv skal lave små justeringer i tid, så det passer til dine æg, gryde, vandmængde og komfur.
Det er en delikatesse og gør et morgenbord komplet.
Forb. tid1 min
Tilb. tid7 min
Samlet tid8 min
Ret: Æg, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: æg, blødkogt æg
Antal: 5 æg
Forfatter: Mad Opskrifter

Equipment

  • Gryde

Ingredienser

  • 5 stk æg
  • vand

Sådan gør du

  • Fyld en gryde med vand så det vil kunne dække æggene der skal koges
  • Varm vandet op til kogepunktet og skrue derefter en anelse ned. Det skal stadig koge.
  • Læg nu æggene forsigtigt enkeltvis i gryden med en ske.
  • Kog æggene uden låg i (7 minutter - størrelse L/XL) / (5½ minut - størrelse S/M), og skyl straks med koldt vand i et minuts tid og server.