Start med at tage stegen ud af køleskabet og lad den stå ved stuetemperatur i ca 30 minutter. Rids den ned til (ikke i) kødet hvis det ikke er gjort ordentligt fra slagteren
Drys rigeligt med salt over sværene og ned i rillerne.
Stik laurbærblade ned mellem sværene
Tænd grillen og prøv at få den justeret til ca 80C-100C - Vi nøjes med at have en enkelt brænder i siden tændt på laveste blus.
Placer flæskestegen i en alu bakke og hæld vand i - der skal blot være en 2-3 cm vand rundt om stegen.
Du kan igennem stegningen tilføre mere vand hvis det damper ind.
Placer stegen i grillen på indirekte varme og check den ca hver halve time.
Med en ske kan du tage af skyen rundt om stegen og hælde over sværene. Bliv ved med dette indtil der er 1 time tilbage.
Kontroller med stegetermometer løbende - når stegen på sit tykkeste sted rammer 60C-62C, er det tid til at tage den ud.
Tag stegen ud og skru helt op for grillen så den kommer op omkring 225C-250CMens den varmer op kan du tage alu bakken med ind og hælde skyen fra og pille laurbær bladene ud - gem dem sammen med skyen til sauce.Placer igen stegen i alubakken og tilbage på indirekte varme i grillen Tilbage på grillen med flæskestegen - nu skal den have ca. 30 minutter +/- - sørg for at holde øje med den, da det godt kan gå hurtigt lige pludselig.
Med stegetermometer i er dit mål at den får en kernetemperatur på mellem 65C og 70C samtidig med dine svær bliver perfekt sprøde - du vil se at de puffer op og gnitre. Og en lækker duft vil brede sig.
Når temperaturen er ramt er det tid til at få stegen ud og hvile i ca 10 minutter før du skære den. Tag den ud af alubakken og placer på et spækbræt.
Skær den til sidst og server med kartofler og sauce