Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 1 stemme

Spaghetti Bolognese

Her er en opskrift på en god italiensk spaghetti bolognese vi ofte laver derhjemme.
Gulerod og bladselleri hakkes fint og steges i lidt olivenolie. Når de er blevet godt møre hældes det over i en tallerken.
Svits herefter finthakket løg og hvidløg i lidt ny olivenolie og bland derefter guleroden og bladselleri i og lad det hele stå og simre i et par minutter.
Lige inden det begynder at blive brunt, hældes oksekødet i og der røres godt rundt i blandingen indtil kødet har taget farve.
Tilsæt derefter krydderierne og de hakkede tomater.
Lad retten simre mindst en time ved svag varme, under låg.
Spaghettien koges som anvist på pakken.
Vil du gøre den ekstra lækker kan du tilføje en smule rødvin når oksekødet er brunet af.
Og afslut evt. med en sjat mælk eller fløde et par minutter inden servering for at få en god jævning og smag.
Forb. tid15 minutter
Tilb. tid20 minutter
Samlet tid35 minutter
Ret: Hovedret, Pasta
Køkken: Italiensk
Keyword: Bolognese, pasta, spaghetti
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 500 g hakket oksekød
  • 3 stk gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 3 stk løg
  • 3 fed hvidløg
  • olivenolie
  • 2 ds hakkede/flåede tomater
  • 2 tsk Oregano
  • 2-3 stk laurbærblade
  • salt
  • peber

Sådan gør du

  • Gulerod og bladselleri hakkes fint og steges i lidt olivenolie. Når de er blevet godt møre hældes det over i en tallerken.
    Svits herefter finthakket løg og hvidløg i lidt ny olivenolie og bland derefter guleroden og bladselleri i og lad det hele stå og simre i et par minutter.
    Lige inden det begynder at blive brunt, hældes oksekødet i og der røres godt rundt i blandingen indtil kødet har taget farve.
    Tilsæt derefter krydderierne og de hakkede tomater.
    Lad retten simre mindst en time ved svag varme, under låg.
    Spaghettien koges som anvist på pakken.
    Vil du gøre den ekstra lækker kan du tilføje en smule rødvin når oksekødet er brunet af.
    Og afslut evt. med en sjat mælk eller fløde et par minutter inden servering for at få en god jævning og smag.