Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 1 stemme

Nøddekage

Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.
Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt.
Rør æggene i, et af gangen og derefter nødderne lidt af gangen. Tilsidst røret melet, bagepulver, mælk og kakao i stille og roligt.
Efter en god gennempiskning, hældes blandingen i en passende smurt form.
Glat overfladen ud og drys med brun fairn. Bages i 50 minutter ved 180 C
Drys evt. med hakkede nødder i de sidste 5 minutter af bagningen.
Forb. tid20 minutter
Tilb. tid50 minutter
Samlet tid1 time 10 minutter
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, dessert, nøddekage, nødder
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk citron riv skallen
  • ½ tsk salt
  • 1-2 dl mælk
  • 3 stk æg
  • 5 tsk bagepulver
  • 75 g hakket nødder
  • 4 spsk brun farin
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk kakao

Sådan gør du

  • Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.
    Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt.
    Rør æggene i, et af gangen og derefter nødderne lidt af gangen. Tilsidst røret melet i stille og roligt.
    Efter en god gennempiskning, hældes blandingen i en passende smurt form.
    Glat overfladen ud og drys med brun fairn. Bages i 50 minutter ved 180 C
    Drys evt. med hakkede nødder i de sidste 5 minutter af bagningen.