Mad Opskriften

Chokoladekage

Opskrift på en dejlig chokoladekage med kakao glasur

Sigt kakao, hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen.
Pisk æg og sukker i en skål for sig. Vend derefter smeltet smør, vand og de tørre dele i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
Dejen hældes i en bradepande ca. 23×23 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 mintter ved 170 grader C. Kagen skal ikke bages for meget den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.

Alternativt kan der hakkes mørk chokolade og vendes med i dejen.

Chokoladekage

Opskrift på en dejlig chokoladekage med kakao glasur
Sigt kakao, hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen.
Pisk æg og sukker i en skål for sig. Vend derefter smeltet smør, vand og de tørre dele i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
Dejen hældes i en bradepande ca. 23x23 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 mintter ved 170 grader C. Kagen skal ikke bages for meget den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.
Glasur: Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
4.07 fra 15 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, chokoladekage, glasur
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 55 minutter
Antal: 6 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

Kage

  • 6 spsk kakao
  • 250 g hvedemel
  • 300 g sukker
  • 1 tsk natron
  • 1 tsk bagepulver
  • 1 knsp salt
  • 2 stk æg
  • 150 g smør
  • dl vand

Glasur

  • 3 spsk kakao
  • 200 g flormelis
  • 2 spsk smør
  • 2 tsk stødt kanel
  • ½ dl sødmælk

Sådan gør du

Kage

  • Sigt kakao, hvedemel, natron, bagepulver og salt sammen.
    Pisk æg og sukker i en skål for sig. Vend derefter smeltet smør, vand og de tørre dele i og vend det forsigtigt rundt med en dejskraber.
    Dejen hældes i en bradepande ca. 23x23 cm. Bages på næst nederste rille ca. 35 mintter ved 170 grader C. Kagen skal ikke bages for meget den skal være lidt klæg i midten, så er den mums.

Glasur

  • Kakao, flormelis, blødt smør, kanel og varm mælk blandes, så den er tyk og smøres på når kagen er kold.
Exit mobile version