Go Back
+ servings
Udskriv
4 fra 1 stemme

Chokolademousse

Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne.
Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen.
Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen.
Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Forb. tid10 minutter
Tilb. tid15 minutter
Samlet tid25 minutter
Ret: Dessert, mousse
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, chokolademousse, mousse
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 100 g mørk chokolade
  • 300 ml kagecreme
  • 1 stk æggehvide
  • 50 g brun farin
  • 2 tsk Amaretto eller anden likør

Sådan gør du

  • Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne.
    Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen.
    Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen.
    Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.