Chokolademousse
Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne. Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen. Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen. Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.
Forb. tid10 minutter min
Tilb. tid15 minutter min
Samlet tid25 minutter min
Ret: Dessert, mousse
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, chokolademousse, mousse
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter
- 100 g mørk chokolade
- 300 ml kagecreme
- 1 stk æggehvide
- 50 g brun farin
- 2 tsk Amaretto eller anden likør
Bræk chokoladen i små stykker. Varm halvdelen af kagecremen til det begynder at koge. Sluk for varmen, og tilføj chokoladestykkerne. Rør indtil chokoladen er smeltet. Put blandingen i en stor skål med iskoldt vand og tilføj resten af kagecremen og evt. amarettoen. Brug en el-pisker til at blande. Pisk æggehviden stiv. Tilføj sukkeret, en teskefuld af gangen. Fold forsigtigt massen over i chokoladeblandingen, og server. Moussen kan holde sig op til 2 dage i køleskab.