Mad Opskriften

Æbleflæsk i ovn

Opskrift på en klassisk gang æbleflæsk – en god gammel dansk opskrift.

Dup kødskiverne tørre og læg dem på en rist over en bradepande og krydr med peber.
Placer risten på øverste rille i en 225 grader varm ovn. Steg ca. 30 min til kødskiverne er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.

Imens: Pil løg og skær i tynde både og del æbler, fjern kernehus og skær i tynde både.
Hæld noget af fedtet fra bradepanden og læg æbler og løg heri de sidste 15 min. af kødets stegetid.

Inden servering: Krydr kødet med salt. Smag æbler og løg til med timian, salt og peber.

Æbleflæsk i ovn

Opskrift på en klassisk gang æbleflæsk - en god gammel dansk opskrift.
3 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Frokost, Højtid
Køkken: Dansk
Keyword: æble, æbleflæsk, æbler, flæsk, jul
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Antal: 4 personer
Forfatter: Grethe Ullerman

Ingredienser

Æbleflæsk

  • 400 g svinebryst ½ cm tykke skiver af kogestykke
  • 3 stk løg store
  • 4 stk æbler store og syrlige
  • ½ spsk timian blade friske
  • salt
  • peber

Tilbehør

  • rugbrød
  • sennep
  • syltede rødbeder

Sådan gør du

  • Dup kødskiverne tørre og læg dem på en rist over en bradepande og krydr med peber. 
  • Placer risten på øverste rille i en 225 grader varm ovn. Steg ca. 30 min., til kødskiverne er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs. 
  • Imens: Pil løg og skær i tynde både og del æbler, fjern kernehus og skær i tynde både.
  • Hæld noget af fedtet fra bradepanden og læg æbler og løg heri de sidste 15 min. af kødets stegetid.
  • Inden servering: Krydr kødet med salt. Smag æbler og løg til med timian, salt og peber.
Exit mobile version