Havørred i ovn – Friskfanget

  • den 31. august, 2018
  • Syntes godt om!

Har du fx. været så heldig at fange en frisk ørred er her en af mine favorit opskrifter.

Rens fisken grundigt og skær hoved, hale og finner af. – Lad skinnet blive på.

Smør herefter et stykke staniol med fedtstof og læg fisken derpå.

Fyld fisken med skåret løg, hakket persille, et par citronskiver, friskkværnet peber, salt og evt. noget hvidløg.

Fyld fisken godt op og pak den derefter tæt ind i staniolen.

Kan nu bages i ovnen i et ildfast fad i ca. 25. minutter ved 180C (varmluft).

Dette er beregnet på en havørred på omkring 1 kilo. Har du en stor kan du skære den ud i passende størrelser.

Fisken er klar når du nemt kan trække kødet fra benene.

Kan serveres med kartofler, persille og smørsovs. Samt både hvis det ønskes.
Server gerne fisken direkte med staniol – så du og evt. en gæst selv kan pakke den varme fisk op.

Det tager ca. 40 minutter at lave fra du kommer ind af døren med den friske fisk til servering – Velbekommen 🙂
(Billedet er fra min seneste fangst 06.okt 2008)

Havørred i ovn - Friskfanget

Opskrift på havørred lavet i ovn. Fisken pakkes i staniol og steger der i. Smager himmelsk og perfekt til lystfiskeren der kommer hjem med en ørred fra kysten
0 fra 0 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Forret, Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: citron, fisk, havørred, kartofler, ørred, purløg
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Claush

Ingredienser

  • 1 stk havørred 1-2 kg
  • 1 stk løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ stk citron
  • 1 bundt persille
  • 2 tsk peber
  • 2 tsk salt
  • 1 bundt persille

Tilbehør

  • 500 g kartofler
  • 1 dl smør

Sådan gør du

  • Har du fx. været så heldig at fange en frisk ørred er her en af mine favorit opskrifter.
    Rens fisken grundigt og skær hoved, hale og finner af. - Lad skinnet blive på.
    Smør herefter et stykke staniol med fedtstof og læg fisken derpå.
    Fyld fisken med skåret løg, hakket persille, et par citronskiver, friskkværnet peber og evt. noget hvidløg.
    Fyld fisken godt op og pak den derefter tæt ind i staniolen.
    Kan nu bages i ovnen i et ildfast fad i ca. 25. minutter ved 180C (varmluft)
    Dette er beregnet på en havørred på omkring 1 kilo. Har du en stor kan du skære den ud i passende størrelser.
    Fisken er klar når du nemt kan trække kødet fra benene.
    Kan serveres med kartofler, persille og smørsovs. Samt både hvis det ønskes.
    Server gerne fisken direkte med staniol - så gæsten selv kan pakke den varme fisk op.
    Det tager ca. 40 minutter at lave fra du kommer ind af døren med den friske fisk til servering - Velbekommen 🙂
    (Billedet er fra en fangst d. 06. okt 2008)
Opskrift Nøgleord:
· · · · · · · · · ·
Opskrift Kategori:
Fisk · Hovedret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..