Hyldeblomstsaft

En super lækker opskrift på frisk hyldeblomst saft som vi laver meget af hvert eneste år.

Er man så heldig at have hyld i haven, bør man udnytte de skønne blomster og lave sig denne saft – den slår alt du kan finde i supermarkedet.

Har man meget hyld, kan man som os fryse koncentrat ned og gemme til hele året – vi tager hver uge en pose koncentrat op af fryseren og blander med vand. Smag af sommer hele året!

Opskriften er lånt fra vores anden hjemmeside Hus på Landet – specifikt under Hyldeblomstsaft opskrift. Der kan du læse mere om håndteringen og opskriften – samt se flere billeder.

Hyldeblomstsaft

En super lækker opskrift på frisk hyldeblomst saft som vi laver meget af hvert eneste år.
Er man så heldig at have hyld i haven, bør man udnytte de skønne blomster og lave sig denne saft - den slår alt du kan finde i supermarkedet.
Har man meget hyld, kan man som os fryse koncentrat ned og gemme til hele året - vi tager hver uge en pose koncentrat op af fryseren og blander med vand. Smag af sommer hele året!
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Drikke, Saft
Køkken: Dansk
Keyword: drikke, hyld, hyldeblomst, hyldeblomstsaft, saftevand
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 4 days
Samlet tid: 4 days 30 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Fru Heinrich

Ingredienser

  • 40 stk hyldeblomst skærme
  • 40 g citronsyre
  • 2 stk store øko citroner
  • 1 kg sukker Alternativt 500g rørsukker og 500g alm. sukker
  • L vand

Sådan gør du

  • Hyldeblomst skærmene skal skylles hvis der er dyr i – ellers kan de godt bruges direkte fra busken. (giver mere smag hvis ikke man får skyllet alt pollen væk).
    I en egnet beholder man kan have i køleskabet blander man lagvis de 40 hyldeblomst skærme og citroner skåret ud i skiver.
    Sukker, citronsyre hældes i en gryde og overhældes med kogende vand – sørg for alt sukkeret bliver opløst.
    Hæld sukkervandet over hyldeskærmene og rør lidt rundt i blandingen.
    Låg på beholderen og ind i køleskabet.
    Du kan en gang dagligt lige røre lidt rundt i blandingen.
    Efter 4-6 dage er saften klar. Si den igennem en finmasket si eller et klæde for en renere saft.
    Opbland efter smag (ca. 1/3 del saft til 2/3 vand) og nyd smagen af frisk hyldeblomst saft.
    Har man lavet en større portion kan koncentratet hældes i fryseposer (opmål i forhold til din smag og størrelsen på den kande du vil benytte i fremtiden). Så du kan tage dit frosne koncentrat og opblande med vand direkte i kanden. Kort tid efter har du iskold saft.
Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Saft & Juice

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..