Gløgg – Jule Gløgg

Opskrift på en hjemmelavet Gløgg der passer godt til julen. Det kan nydes hele december.

Mange køber en færdig blandet gløgg koncentrat fra supermarkedet, men prøv denne version – du vil ikke blive ked af det!

Gløggen er baseret på rødvin, rosiner, mandler, rom/portvin, sukker, kanel, nelliker, appelsin og citron.

Nogen vælger også at benytte en smule snaps i gløggen.

Gløgg - Jule Gløgg

Udskriv
Skræl og skær appelsin og citron i tynde strimler.
Tilsæt vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde.
Blandingen skal nu småkoge i ca. 10 minutter
Strimlerne og krydderierne tages op med en si.
Pres appelsin og citron og hæld saften i gryden sammen med rødvinen.
Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: må ikke koge)
Til sidst lige inden servering tilsættes rom eller portvinen.
Ret Drikke
Køkken Dansk
Keyword appelsin, citron, gløgg, jul, juledrik, kanel, nelliker, portvin, rødvin, rom
Forb. tid 15 minutter
Tilb. tid 15 minutter
Samlet tid 30 minutter
Antal 6 personer
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 1/4 L vand
  • 1 fl rødvin
  • 75 g rosiner
  • 50 g smuttede og hakket mandler
  • ½ dl rom eller portvin
  • 3 spsk sukker
  • 1 stand hel kanel
  • 3 stk nelliker
  • 1 stk appelsin
  • 1 stk citron

Sådan gør du

  • Skræl og skær appelsin og citron i tynde strimler.
    Tilsæt vand, sukker, kanel, nelliker og strimlerne til en gryde.
    Blandingen skal nu småkoge i ca. 10 minutter
    Strimlerne og krydderierne tages op med en si.
    Pres appelsin og citron og hæld saften i gryden sammen med rødvinen.
    Rosiner og mandler tilsættes, og gløggen skal varmes igennem (bemærk: må ikke koge)
    Til sidst lige inden servering tilsættes rommen eller portvinen.
Article Tags:
· · ·
Article Categories:
Jul · Varme

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..