Boller i Karry

Boller i karry som vi alle kender den. Er lige ud af landevejen

Rør kødet sammen med det udblødte franskbrød, æg, salt, peber og finthakket løg.

Pil og hak løget til saucen. Svits det i olie i en gryde, tilsæt karry, hæld bouillon ved og jævn saucen med maizenamelet, der er rørt ud i fløden.

Tilsæt æblemos og smag til med salt, peber og evt. lidt mere karry.

Lad saucen koge i 5 minutter.

Form farsen til runde kugler, læg dem i saucen og lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Retten serveres med løse ris.

Boller i Karry
Forb. tid
10 min
Tilb. tid
25 min
Samlet tid
35 min
 

God gammeldags opskrift på boller i karry vi nok alle kender. Smager rigtig godt

Ret: Gryderet, Hovedret
Køkken: Dansk
Nøgleord: boller i karry, fars, karry, ris
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter
Ingredienser
Kødboller
  • 2 skiver franskbrød
  • 500 g hakket flæskekød
  • 2 stk æg
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • 2 stk løg
Sauce
  • 3 spsk madlavnings olie
  • 1 stk løg Stort
  • 3 tsk karry
  • 5 dl bouillon
  • 2 spsk maizenamel
  • dl fløde
  • 4 spsk usødet æblemos
  • 2 tsk peber
Sådan gør du
  1. Rør kødet sammen med det udblødte franskbrød, æg, salt, peber og finthakket løg.

    Pil og hak løget til saucen. Svits det i olie i en gryde, tilsæt karry, hæld bouillon ved og jævn saucen med maizenamelet, der er rørt ud i fløden.

    Tilsæt æblemos og smag til med salt, peber og evt. lidt mere karry.

    Lad saucen koge i 5 minutter.

    Form farsen til runde kugler, læg dem i saucen og lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Retten serveres med løse ris.

Opskrift Nøgleord:
· · ·
Opskrift Kategori:
Gryderetter

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..