Boller i karry som vi alle kender den. Er lige ud af landevejen
Rør kødet sammen med det udblødte franskbrød, æg, salt, peber og finthakket løg.
Pil og hak løget til saucen. Svits det i olie i en gryde, tilsæt karry, hæld bouillon ved og jævn saucen med maizenamelet, der er rørt ud i fløden.
Tilsæt æblemos og smag til med salt, peber og evt. lidt mere karry.
Lad saucen koge i 5 minutter.
Form farsen til runde kugler, læg dem i saucen og lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Retten serveres med løse ris.
Boller i Karry
God gammeldags opskrift på boller i karry vi nok alle kender. Smager rigtig godt
Ingredienser
Kødboller
- 2 skiver franskbrød
- 500 g hakket flæskekød
- 2 stk æg
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 2 stk løg
Sauce
- 3 spsk madlavnings olie
- 1 stk løg Stort
- 3 tsk karry
- 5 dl bouillon
- 2 spsk maizenamel
- 1½ dl fløde
- 4 spsk usødet æblemos
- 2 tsk peber
Sådan gør du
- Rør kødet sammen med det udblødte franskbrød, æg, salt, peber og finthakket løg. Pil og hak løget til saucen. Svits det i olie i en gryde, tilsæt karry, hæld bouillon ved og jævn saucen med maizenamelet, der er rørt ud i fløden. Tilsæt æblemos og smag til med salt, peber og evt. lidt mere karry. Lad saucen koge i 5 minutter. Form farsen til runde kugler, læg dem i saucen og lad dem simre ved svag varme i 15 minutter. Retten serveres med løse ris.