Kødet gnides med salt, peber og karry. Brun det på alle sider i olie i en stegegryde. Pil og hak løget. Rens suppeurterne og skær dem i små stykker.
Læg det i gryden til stegen. Hæld vand ved. Lad kødet småstege i en time, til det er mørt. tag det op og hold det varmt.
Kog gryden af med bouillon og si skyen. Tilsæt reven citronskal, citronsaft, ananassaft og karry.
Lad saucen koge lidt ind og jævn den derefter med maizenamel , der er rørt ud i lidt vand.
Tag gryden af varmen og rør fløden i. Smag saucen til, evt. med mere karry og hold den varm.
Lad ananasskiverne dryppe godt af, halver dem og steg dem et pat minutter i smør på en pande.
Skær kødet i skiver. Anret det taglagt med ananas på et fad med løse ris.
Pynt med persilleduske. Hæld lidt sauce over og server resten i en skål.
Velbekomme
Nakkekam i Karry
Ingredienser
- 1 kg nakkekam
- 2 spsk karry
- 1 stk løg
- 1 bdt. suppeurter
- salt
- peber
Sauce
- 2½ dl bouillon
- ½ stk citron (revet skal)
- 1 tsk citronsaft
- 2 spsk ananassaft
- 1 tsk maizenamel
- 3 spsk fløde
- 1 spsk karry
- 1 ds ananas i skiver
- 1 spsk smør
- 1 bdt. persille
Sådan gør du
- Kødet gnides med salt, peber og karry. Brun det på alle sider i olie i en stegegryde. Pil og hak løget. Rens suppeurterne og skær dem i små stykker. Læg det i gryden til stegen. Hæld vand ved. Lad kødet småstege i en time, til det er mørt. tag det op og hold det varmt. Kog gryden af med bouillon og si skyen. Tilsæt reven citronskal, citronsaft, ananassaft og karry. Lad saucen koge lidt ind og jævn den derefter med maizenamel , der er rørt ud i lidt vand. Tag gryden af varmen og rør fløden i. Smag saucen til, evt. med mere karry og hold den varm. Lad ananasskiverne dryppe godt af, halver dem og steg dem et pat minutter i smør på en pande. Skær kødet i skiver. Anret det taglagt med ananas på et fad med løse ris. Pynt med persilleduske. Hæld lidt sauce over og server resten i en skål. Velbekomme