Lad din sult blive opfyldt af en lækkerbidsk lasagne, hvor lagene gemmer på en velsmagende kødsovs og en cremet parmesan hvid sovs. Toppet med den perfekte mængde mozzarella ost, der sørger for en sprød overflade og en smeltede center, der vil eksplodere i din mund. Lad være med at lede efter ricotta ost, for denne opskrift er så kraftfuld, at den ikke behøver mere.
Bliv suget ind i den ultimative oplevelse af trøsteføde, når du serverer denne hjemmelavet lasagne til familie og venner. Lad dem samles rundt om spisebordet for at nyde denne klassiker, der aldrig bliver gammel.
Den bedste lasagne
En skøn lasagne med kødsovs, cremet parmesan hvid sovs og den rette mængde mozzarella ost. En klassisk og trøstefyldt måltid, der samler familie og venner ved spisebordet.
Udskriv
Pin
Rate
Antal: 6 personer
Ingredienser
Kødsauce
- 1 spsk olivenolie
- 1 stk løg fint hakket
- 1 stk gulerod fint skåret
- 4 fed hvidløg hakket
- 700 gram oksekød hakket
- 300 gram svinekød eller oksekød hakket
- 700 gram passata
- 400 gram flåede tomater
- 3 spsk tomatpasta
- 2 stk boullion terninger okse eller grøntsag
- 1 tsk oregano tørret
- 1 tsk basilikum tørret
- ½ tsk sukker
- salt og peber efter behov
Hvid sauce (Bechamel)
- 4 spsk smør
- 1/4 kop hvedemel
- 3½ kop mælk
- 1 kop frisk parmesan revet
Lasagne
- lasagneplader frisk eller tørret
- 500 gram frisk mozarella ost revet
- 5 blade basilikum til pynt
Sådan gør du
Kødsauce
- Varm olie i en stor gryde ved medium varme, og tilsæt derefter løg og gulerødder og lad det stege i 8-10 minutter, eller indtil det er blødt. Tilsæt hvidløg og sauter i ca. 1 minut, indtil det er duftende.
- Tilsæt hakket okse- og svinekød (hvis det bruges) og lad det stege mens det brækker op med enden af din ske, indtil det er brunet.
- Hæld passata, hakkede tomater, tomatpasta, knust bouillon og tørrede urter i gryden. Rør godt sammen og lad det simre forsigtigt. Smag til med den ønskede mængde salt og peber (jeg bruger omkring 3/4 teskefulde af hver) og sukker hvis det er nødvendigt. Dæk til og lad det simre i ca. 20-30 minutter, rør lejlighedsvis, indtil saucen er lidt tykkere og kødet er mørt.Juster salt, peber og tørrede urter efter smag.
Hvid parmesan sauce
- I en stor gryde, smelt smør over medium varme. Tag gryden væk fra varmen; tilsæt mel og pisk i ca. 30 sekunder, eller indtil det er godt blandet.
- Sæt gryden tilbage på komfuret, reducere varmen til lav og tilsæt langsomt 1 kop af mælken indtil det er godt blandet. Når det er godt blandet, tilsæt den resterende mælk i 1 kop om gangen, bland godt efter hver tilsætning, indtil al mælken er brugt og saucen er fri for klumper. Hvis saucen er for tyk, kan du tilføje lidt mere mælk indtil den får en god og cremet konsistens.
- Øg varmen til medium og fortsæt med at koge saucen, mens du rører lejlighedsvis, indtil den tykner (ca. 6-7 minutter) og dækker bagsiden af din træske.Tilsæt parmesan osten og tag gryden væk fra varmen. Krydder med salt og peber og rør, indtil osten er smeltet.
Samling af Lasagnen
- Forvarm ovnen til 180°C
- Sæt ca. 1 kop kødsovs på bunden af en 9x13-tommers bageform, dæk derefter med lasagneplader. (Skær pladerne til at passe over kødet, hvis det er nødvendigt.) Lag med 2 kopper kødsovs (eller nok til at dække pastaen), 1 kop hvid sovs og halvdelen af mozzarella osten. Gentag lagene (efterlad den resterende ost til toppen).
- Hæld den resterende kødsovs og hvide sovs over det sidste lag lasagneplader og drys med den resterende mozzarella ost. Bag i 25-30 minutter eller indtil det er gyldent og bobler.Pynt med basilikum og lad det stå i ca. 10 minutter, før det skæres og serveres.
- Velbekommen
Billedet til lasagnen er genereret med AI via aibi.dk