Kog pastaen efter pakkens anbefaling i letsaltet vand. Flå tomaterne, halver dem og tryk kernerne ud. Skær tomaterne i små terninger.
Pil og hak løget. Skær skinken i terninger. Svits det hakkede løg et par minutter på en varm pande med smør.
Tilsæt skinken og tomaterne og lad det snurre i 5 minutter.
Bland hakket persille i og smag til med salt og peber.
Kom pastaen i en si og lad den dryppe godt af, skyld evt med koldt vand så pastaen ikke hænger sammen.
Læg pastaen, fyld og reven ost lagvis i et smurt ovnfast fad. Det øverste lag skal være pasta. Pisk æg og mælk sammen.
Hæld det over retten og drys med reven ost og rasp.
Bages i 30 minutter ved 220 grader.
Pastagratin
Kog pastaen efter pakkens anbefaling i letsaltet vand. Flå tomaterne, halver dem og tryk kernerne ud. Skær tomaterne i små terninger. Pil og hak løget. Skær skinken i terninger. Svits det hakkede løg et par minutter på en varm pande med smør. Tilsæt skinken og tomaterne og lad det snurre i 5 minutter. Bland hakket persille i og smag til med salt og peber. Kom pastaen i en si og lad den dryppe godt af, skyld evt med koldt vand så pastaen ikke hænger sammen. Læg pastaen, fyld og reven ost lagvis i et smurt ovnfast fad. Det øverste lag skal være pasta. Pisk æg og mælk sammen. Hæld det over retten og drys med reven ost og rasp. Bages i 30 minutter ved 220 grader.
Ingredienser
- 300 g pasta
- 250 g tomater
- 1 stk løg
- 200 g skinke
- 40 g smør
- ½ bundt persille
- salt
- peber
- 80 g revet ost
- 3 stk æg
- 2½ dl mælk
- 2 spsk rasp
Sådan gør du
- Kog pastaen efter pakkens anbefaling i letsaltet vand. Flå tomaterne, halver dem og tryk kernerne ud. Skær tomaterne i små terninger. Pil og hak løget. Skær skinken i terninger. Svits det hakkede løg et par minutter på en varm pande med smør. Tilsæt skinken og tomaterne og lad det snurre i 5 minutter. Bland hakket persille i og smag til med salt og peber. Kom pastaen i en si og lad den dryppe godt af, skyld evt med koldt vand så pastaen ikke hænger sammen. Læg pastaen, fyld og reven ost lagvis i et smurt ovnfast fad. Det øverste lag skal være pasta. Pisk æg og mælk sammen. Hæld det over retten og drys med reven ost og rasp. Bages i 30 minutter ved 220 grader.