En opskrift på en flæskesteg af nakkekam der kan bruges til juleaften.
Denne version af opskriften starter med at vende sværene nedad i vand og stege i 30 minutter i ovnen.
Det er en gammel metode som mange stadig benytter i dag for at få sprøde svær.
Husk at ridse sværene ned til kødet (ikke ned i kødet) – dette gøres efter stegen har været inde i ovnen 1. gang.
Flæskesteg til Juleaften
En opskrift på en flæskesteg af nakkekam der kan bruges til juleaften.Denne version af opskriften starter med at vende sværene nedad i vand og stege i 30 minutter i ovnen. Det er en gammel metode som mange stadig benytter i dag for at få sprøde svær.Husk at ridse sværene ned til kødet (ikke ned i kødet) - dette gøres efter stegen har været inde i ovnen 1. gang.
Ingredienser
- 2 kg nakkekam
- 3 spsk groft salt
- 8 stk laurbær blade
- 13 stk nelliker
Sådan gør du
- Start med at ligge stegen med sværen nedad i en passende bradepande. Tilsæt vand så det dækker sværen helt.
- Stil stegen i ovnen ved 180 grader i ca. ½ time, og tag den derefter ud, og vend stegen så sværen kommer opad.
- Hvis sværen ikke er ridset tæt ned til kødet, gøres det nu, men skær ikke for dybt. Drys groft salt ud på sværen, og gnub det forsigtigt ned mellem alle ridsene. Stik derefter laubærblade og nelliker ned i ridsene med passende afstand.
- Stegen er nu klar til at ryge tilbage i ovnen, ved 180 grader i ca. 2 timer. (når kødet i centrum er 75 grader, hvis der benyttes stegetermometer) Tag steg ud og hæld skyen fra som kan benyttes til sovsen, og fjern også laurbær bladene.
- Stegen skal nu tilbage i ovnen og grille sværen færdig ved ca. 250 - 275 grader.
- Hold øje med sværen da det kan gå ret hurtigt afhængig af din ovn.
- Velbekommen og god jul