En af de mest simple men skønne ting at spise når der er sæson for hele majs – at koge sine majskolber hele og gnave med smør. mmmm
Vi spiser det ofte igennem sommeren til forskellige retter, da de er virkelig nemme at lave og fungerer rigtig godt som tilbehør.
Er man nu uden for sæson hvor du ikke kan købe friske majs kolber, kan man faktisk købe dem på frost i supermarkedet og de smager næsten lige så godt. Så uanset tidspunktet på året, så kan man lave disse skønne gule gnave kolber.
Majskolber kogte
En af de mest simple men skønne ting at spise når der er sæson for hele majs - at koge sine majskolber hele og gnave med smør. mmmmVi spiser det ofte igennem sommeren til forskellige retter, da de er virkelig nemme at lave og fungerer rigtig godt som tilbehør.Er man nu uden for sæson hvor du ikke kan købe friske majs kolber, kan man faktisk købe dem på frost i supermarkedet og de smager næsten lige så godt. Så uanset tidspunktet på året, så kan man lave disse skønne gule gnave kolber.
Ingredienser
- 4 stk hele majskolber
- 4 l vand
- salt
- smør
Sådan gør du
- Majsen renses for alt grønt. Blade og de lange hår pilles af så du kun har den rene kolbe tilbage. Skær evt. dårlige majs af.
- Du kommer majskolberne ned i kogende vand med en lille smule salt.
- Ønskes majsen sprøde koges de i 7-10 minutter, og hvis man hellere vil have dem møre kan man give dem op til 15 minutter.
- Serveres varme med smør og evt. en smule salt.
- Er godt både som ret i sig selv med en smule tilbehør, eller bruge majsen som tilbehør til en kødret.