Svinemørbrad med paprikasovs

Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.

Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.

Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.

Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.

Svinemørbrad med paprikasovs

Udskriv
Sæt ovnen pa 200°.
Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.
Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.
Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.
Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.
Ret Hovedret
Køkken Dansk
Keyword kartofler, mørbrad, paprika, paprikasovs, pesto, svinemørbrad
Forb. tid 20 minutter
Tilb. tid 40 minutter
Samlet tid 1 time
Antal 4 personer
Forfatter Mad Opskrifter

Ingredienser

Kød

 • 1 stor svinemørbrad
 • ½ spsk smør
 • 1 spsk olie

Pesto

 • 75 g basilikum incl stengler
 • 25 g pinjekerner
 • 1 fed finthakket hvidløg
 • 1 dl olivenolie
 • 1 spsk citronsaft
 • 1 tsk honning
 • salt
 • peber

Kartofler

 • 6 stk mellemstore kartofler
 • 2 spsk olie
 • frisk rosmarin
 • salt

Paprikasovs

 • 50 g bacon i tern
 • 1 stk lille løg
 • 2 tsk paprika
 • 2 spsk tomat pasta
 • 3 dl svineboulion
 • 1 dl piskefløde
 • 2 tsk majsstivelse
 • salt
 • peber

Tilbehør

 • Dampet broccoli

Sådan gør du

 • Sæt ovnen pa 200°.
  Kartofler: Vaskes og halveres på langs. Duppes tørre og pensles med olie. Krydres med lidt rosmarinnåle. Bages i den varme ovn i ca. 45 min. Drys salt på, når de begynder at få farve.
  Kød: Afpudses og duppes tørt. Brunes hurtigt ved god varme i fedtstoffet. Krydr med salt og peber. Sæt kødet ind til kartoflerne, når de har bagt i ca. 25 min. Steg kødet med ca. 12 min. Tag det ud igen og lad det hvile lunt i 5 min. Del det i 4-6 lige store stykker, som sættes på højkant.
  Pesto: Kør i en blender basilikum og pinjekerner til grofthakket. Tilsæt olien i en tynd stråle til en passende konsistens. Smag til med citronsaft, honning, salt og peber. Fordel pestoen på toppen af kødstykkerne og sæt dem i ovnen i ca. 3 min.
  Sovs: Steg løg og bacon i en tør kasserolle under omrøring i ca. 5 min. Tilsæt paprika, tomat og bouillon og lad det småkoge i 5 min. Tilsæt fløde rørt med majsstivelse. Lad det småkoge yderligere 2 min. Smag til med salt og·peber.
Article Categories:
Hovedret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering
Don't Miss! random posts ..