Mad Opskriften

Hjemmelavede Burger på grillen

hjemmelavet burger bøf

Hemmeligheden bag den ultimative hjemmelavede burger ligger ikke kun i opskriften, men også i valget af de rigtige råvarer. I vores familie er vi blevet fuldstændig betaget af kød fra irsk højlandskvæg fra Toftegaards gårdbutik på Fyn. På Toftegaard går de den ekstra mil for at sikre dyrenes velfærd, og dyrene slagtes uden stress direkte ude på marken. Det mest fantastiske er, at de også leverer til Sjælland, hvor vi er bosiddende.

Første gang du smager dette kød, vil du indse det kompromis, du har indgået ved at købe standard supermarkedskød – økologisk eller ej. Prisen er overraskende konkurrencedygtig, og vi har købt hakket oksekød til kun 40 kr. per halvkilo fra Toftegaard.

Med et kød af denne kaliber behøver du ikke at fylde din fars med ekstra ingredienser for at give den smag – kødet taler for sig selv. Form blot farsen til bøffer og steg dem som de er, med et drys af salt og peber.

Vi foretrækker at tilberede vores bøffer på grill ved højeste varme. Her steger vi bøfferne ca. 2 minutter pr. cm tykkelse på hver side. Vores bøffer var 1½ cm tykke, så de fik 3 minutter på hver side, men vi vender dem hvert minut for at sikre jævn stegning. Med denne metode forbliver kødet smukt rosa i midten.

Efter kødet kan brødene let ristes på grillen i et minut på hver side. Nu er det tid til at bygge din burger.

Gør din burger personlig ved at tilføje dine favoritfyld. Dette kan omfatte salat, løg, tomat, agurk, din yndlingsdressing, ketchup, sennep, eller måske endda noget mere eventyrlystne som avokado eller chilimajones. Nyd det uforglemmelige måltid, du netop har kreeret med det fineste kød fra Toftegaard.

hjemmelavet burger bøf

Hjemmelavede Burger

Når du har så godt kød, behøver du ikke tilføje alt muligt til farsen for at tvinge det en god smag - det har kødet helt på egen hånd.. Blot form nogen bøffer af farsen og steg dem som de er, med lidt salt og peber på toppen.
Vi steger på grill ved maks varme. Der giver vi bøfferne ca. 1½ minut pr 1 cm tykkelse på hver side.Vores var 1½ cm tykke så det blev til 3 minutter på hver side. Dog vender vi dem hvert minut. Her er kødet så stadig rosa i midten.
Derefter kan brødene lige få et minut på hver side og der kan nu spises.
Fyld din burger med de ting du godt kan lide. Eksempelvis salat, løg, tomat, agurk, dressing, ketchup, sennep.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Bålmad, Bøf, Burger, Grill
Køkken: Dansk
Keyword: Bøf, Burger, gasgrill, grill
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 20 minutter
Antal: 3 personer
Forfatter: Claush

Ingredienser

  • 500 g Oksekød
  • 3 stk Burger boller
  • 1 portion Salat
  • ½ stk Løg
  • 2 stk Tomater
  • 6 skiver Agurk
  • Ketchup
  • Salatmayo

Sådan gør du

  • Form bøfferne så de passer til brødene. Lav dem gerne ca 2 cm i tykkelsen.
  • Skær alt det grønne
  • Steg bøfferne på grill eller panden. Hvis de er 2 cm tykke, skal de have ca. 4 minutter på hver side. Lidt mere hvis du ikke vil have dem rosa i midten.
  • Rist derefter dine burger boller et minuts tid
  • Herefter kan hver enkelt lave sin egen burger med de valgte tilbehør.
Exit mobile version