Parter kalkunen og kog stykkerne i bouillon i ca. 50 min.
Tag kødet op og hold det varmt. Lad suppen køle af og skumfedtet fra.
Si suppen.
PeberSauce:
Bag margarine og mel sammen i en gryde og tilsret suppen lidt efter lidt under piskning. Tilsæt peber, estragon og sennep og lad saucen koge et par min.
Kom fløde i, kog op og smag saucen til med cognac, salt og peber.
Hæld den over kalkunstykkerne og server med kartofler og forskellige grønsager.
Kalkun i Pebersauce
Opskrift på kalkunstykker i pebersovs der serveres med kartofler og grøntsager.
Ingredienser
Kød
- 1 stk kalkun 2,5 kg
- 7 dl hønsebouillon
Sauce
- 1 spsk flydende margarine
- 2½ spsk mel
- 1 portion suppe fra kalkunen
- 3 spsk letknuste madagaskar peberkorn
- 1-2 tsk estagon
- 2 tsk dijon sennep
- 2-3 spsk cognac
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
Sådan gør du
Kød
- Parter kalkunen og kog stykkerne i bouillon i ca. 50 min. Tag kødet op og hold det varmt. Lad suppen køle af og skumfedtet fra. Si suppen.
Sauce
- Bag margarine og mel sammeni en gryde og tilsret suppen lidt efter lidt under piskning. Tilsæt peber, estragon og sennep og lad saucen koge et par min. Kom fløde i, kog op og smag saucen til med cognac, salt og peber. Hæld den over kalkunstykkerne og server med kartofler og forskellige grønsager.