Chop Suey

Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min.

Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint.

Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt.

Skær gulerødder og bambusskuddene i tændstiks tynde strimler. Løget skæres i ringe.

Peberfrugten deles i kvarter, ribber og kerner fjernes, og frugtkødet skylles og skæres i tynde strimler. Saucen røres sammen.

Varm lidt af olien i en pande og svits de forskellige ingredienser hver for sig og bare et øjeblik, hvorefter de kommes i en gryde.

Kødet svitses til sidst, og alt saltes let, hvorefter saucen hældes over. Det hele får et hurtigt opkog og smages til.

Chop Suey

Opskrift på den kinesiske klassiker Chop Suey / Chop Soey. Kan spises med pinde.
4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Kinesisk
Keyword: chop suey, kina, kinesisk, ris, soya
Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

Chop Suey

  • 500 g hakket oksekød eller kød strimler
  • 2 spsk soyasauce
  • 2 spsk risvin
  • 2 stk porre
  • 6 stk sorte morkler kinesiske
  • 100 g glasnudler
  • 1 tsk salt
  • 2 dl bønnespire
  • 2 stk gulderødder
  • 2 dl bambusskud
  • 2 stk løg
  • 1 stk grøn peberfrugt
  • 2 spsk olie

Saucen

  • 2 spsk soyasauce
  • 2 tsk sesamolie eller vegetabilsk olie
  • 2 spsk risvin
  • 1 spsk sesamfrø
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk peber

Sådan gør du

  • Bland kødet med sojasauce og risvin. Vask porren, hak den fint og rør den i kødfarsen, som herefter skal stå og hvile i 20 min.
    Morklerne lægges i blød i 15 min. i varmt vand, hvorefter de skylles grundigt. De hårde dele skæres fra, og resten hakkes fint.
    Nudlerne koges 1 min. i spilkogende saltvand, koldt vand hældes over, når de er færdige og de stilles til afdrypning. Bønnespirerne skylles godt.
    Skær gulerødder og bambusskuddene i tændstiks tynde strimler. Løget skæres i ringe.
    Peberfrugten deles i kvarter, ribber og kerner fjernes, og frugtkødet skylles og skæres i tynde strimler. Saucen røres sammen.
    Varm lidt af olien i en pande og svits de forskellige ingredienser hver for sig og bare et øjeblik, hvorefter de kommes i en gryde.
    Kødet svitses til sidst, og alt saltes let, hvorefter saucen hældes over. Det hele får et hurtigt opkog og smages til.
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • hvad skal der ske med den anden gulerod? det virker som opskriften ikke helt hænger sammen

    Anne Fjelding 2. oktober 2022 16:25 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..