Thai ret – Kylling i rød karry og kokosmælk

  • den 29. december, 2018
  • Syntes godt om!

En nem opskrift hvis du vil have en Thai inspireret kylling ret der er lidt stærk.

Grundlæggende er det grøntsager, kylling i en sovs baseret på rød karry pasta og kokosmælk.

Serveres med ris

Fiskesauce, østerssauce kan undlades og du kan benytte de grøntsager du nu lige har. Dog vil jeg generelt anbefale gulerødder, løg, peberfrugt som base.
Chili kan du vælge det du nu lige har mulighed for at anskaffe. Husk at der er styrke i selve karry pasta også.

Thai ret - Kylling i rød karry og kokosmælk
Forb. tid
15 min
Tilb. tid
15 min
Samlet tid
30 min
 

En nem opskrift hvis du vil have en Thai inspireret kylling ret der er lidt stærk.

Grundlæggende er det grøntsager, kylling i en sovs baseret på rød karry pasta og kokosmælk.

Serveres med ris

Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk, Thai
Nøgleord: chili, hvidløg, kylling, thai, thai mad
Antal: 4 personer
Forfatter: Claush
Ingredienser
  • 400 g kylling i strimler
  • 2 stk løg
  • 4 stk gulerødder
  • 20 stk bønner
  • 1 stk peberfrugt
  • 6 stk Thai Chili frisk
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk olie til stegning
  • 2 spsk fiskesauce
  • 2 spsk østers sauce
  • 2 spsk rød karry pasta
  • 2 ds kokosmælk
Tilbehør
  • 3 dl ris jasmin eller basmati
  • dl vand
  • 1 tsk salt
Sådan gør du
  1. Sæt ris over

  2. I en sautepande eller wok steges kødet gyldent i olie. Hæld det bagefter over i en skål

  3. Hak alle grøntsager og sauter i panden i 5 minutter på stærk varme. Hæld dem bagefter over i en ny skål

  4. Varm nu i en ren sautepande/wok den angivet mængde rød karry pasta (et par minutter) ved middelhøj varme. Hæld derefter kokosmælk på og lad det simre op

  5. Hæld kød og grøntsager tilbage på panden i karry/kokos sovsen og lad det hele simre 5 minutter

  6. Server nu med ris. Velbekommen

Opskrift Nøgleord:
· · · ·
Opskrift Kategori:
Hovedret

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..