Stærk Thai ret ala Jenstruplund

  • on 22. september 2018
  • Likes!

Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske “Pad Ga Pow” hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet.

Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges.

Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.

Retten tager kun ca. 10 minutter at tilberede i wok, det meste arbejde ligger i at snitte kød og grøntsager.

Stærk Thai ret ala Jenstruplund

Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske "Pad Ga Pow" hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet. Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges. Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.
4.67 fra 3 stemmer
Udskriv Pin Rate
Ret: Hovedret
Køkken: Asiatisk, Thai
Keyword: chili, hvidløg, kylling, pad ga pow, thai, thai mad
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Samlet tid: 25 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Claush

Ingredienser

  • 400 g kylling eller oksekød (i strimler)
  • 2 stk store løg
  • 4 stk gulerødder
  • 20 stk sukkerærter eller bønner
  • 1 stk peberfrugt
  • chili (helst thai chili)
  • 5 fed hvidløg
  • 4 spsk olie (til stegning)
  • 5 spsk soya sauce
  • 3 spsk østerssauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl vand

Tilbehør

  • 3 dl ris (jasmin eller basmati)
  • dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Start med at koge ris da det tager længst tid.
  • Hak alle grøntsager i passende stykker.
  • Skær kylling kød i små strimler / stykker og vend dem i mel
    At vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
  • I en wok steges kødet under høj varme i lidt olie (3 spsk) indtil det er brunet af. Hæld det herefter af i en skål/tallerken
  • I 3 spsk olie steges nu chili og hvidløg i 20 sekunder ved middelhøj varme. Tilsæt derefter de resterende grøntsager og lad dem stege med i et par minutter.
  • Hæld nu det stegte kød tilbage i wokken med grøntsagerne og vend rundt.
    Skru lidt ned for varmen til middel og tilsæt soya sauce, østersauce, fiskesauce, sukker og vand.
    Vend det godt rundt og lad det simre 5 minutter.
  • Server nu med ris. Velbekommen 🙂
Article Tags:
· · · ·
Article Categories:
Hovedret

Comments

  • Det smager bare super fantastisk. God stærk Thai ret med den lækreste sauce

    Niels Hammer 21. marts 2019 13:13 Svar
  • Jeg synes retten virker lidt tør. Hvad kan man gøre for at få lidt sovs til risene ?

    Britt 27. maj 2022 13:04 Svar
    • Hej Britt,
      Jeg kan godt være enig i at den kan være tør. Faktisk er jeg begyndt at lave den en smule anderledes.
      Jeg laver 4-5 dl bouillon hvor jeg tilsætter soya, fiskesauce, oyster saucen. For derefter at hælde det i retten.. Det giver en lækker mørk sauce til risene.

      Claush 2. oktober 2022 19:17 Svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Don't Miss! random posts ..