Stærk Thai ret ala Jenstruplund

  • den 22. september, 2018
  • Syntes godt om!

Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske “Pad Ga Pow” hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet.

Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges.

Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.

Retten tager kun ca. 10 minutter at tilberede i wok, det meste arbejde ligger i at snitte kød og grøntsager.

Stærk Thai ret ala Jenstruplund

Claush
Opskrift på en Thai ret inspireret af den klassiske "Pad Ga Pow" hvor der kan benyttes de grøntsager man lige har i køleskabet. Som udgangspunkt passer løg, gulerod, bønner, hvidløg og chili perfekt, men andet kan også bruges. Kød kan være oksekød eller kylling i strimler.
4.5 fra 2 stemmer
Forb. tid 15 min
Tilb. tid 10 min
Samlet tid 25 min
Ret Hovedret
Køkken Asiatisk, Thai
Antal 4 personer

Ingredienser
  

  • 400 g kylling eller oksekød (i strimler)
  • 2 stk store løg
  • 4 stk gulerødder
  • 20 stk sukkerærter eller bønner
  • 1 stk peberfrugt
  • chili (helst thai chili)
  • 5 fed hvidløg
  • 4 spsk olie (til stegning)
  • 5 spsk soya sauce
  • 3 spsk østerssauce
  • 2 spsk fiskesauce
  • 1 tsk sukker
  • 1 dl vand

Tilbehør

  • 3 dl ris (jasmin eller basmati)
  • dl vand
  • 1 tsk salt

Sådan gør du
 

  • Start med at koge ris da det tager længst tid.
  • Hak alle grøntsager i passende stykker.
  • Skær kylling kød i små strimler / stykker og vend dem i mel
    At vende dem i mel gør kyllingen langt mere saftig, smagfuld og lækker.
  • I en wok steges kødet under høj varme i lidt olie (3 spsk) indtil det er brunet af. Hæld det herefter af i en skål/tallerken
  • I 3 spsk olie steges nu chili og hvidløg i 20 sekunder ved middelhøj varme. Tilsæt derefter de resterende grøntsager og lad dem stege med i et par minutter.
  • Hæld nu det stegte kød tilbage i wokken med grøntsagerne og vend rundt.
    Skru lidt ned for varmen til middel og tilsæt soya sauce, østersauce, fiskesauce, sukker og vand.
    Vend det godt rundt og lad det simre 5 minutter.
  • Server nu med ris. Velbekommen 🙂
Keyword chili, hvidløg, kylling, pad ga pow, thai, thai mad
Opskrift Nøgleord:
· · · ·
Opskrift Kategori:
Hovedret

Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..