Mad Opskriften

Nøddekage

Opskriften her er på en lækker nøddekage baseret på en chokolade kage bund.

Nødderne drysses på toppen i de sidste minutter af bagningen.

Den smager himmelsk – men sørg for at der ikke er nogen med nøddeallergi der får kagen!

Den tager ca. 50 minutter at bage i ovnen og forarbejdet tager ca 20 minutter

Nøddekage

Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.
Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt.
Rør æggene i, et af gangen og derefter nødderne lidt af gangen. Tilsidst røret melet, bagepulver, mælk og kakao i stille og roligt.
Efter en god gennempiskning, hældes blandingen i en passende smurt form.
Glat overfladen ud og drys med brun fairn. Bages i 50 minutter ved 180 C
Drys evt. med hakkede nødder i de sidste 5 minutter af bagningen.
4 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Dessert, Kage
Køkken: Dansk
Keyword: chokolade, dessert, nøddekage, nødder
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Samlet tid: 1 time 10 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 125 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 stk citron riv skallen
  • ½ tsk salt
  • 1-2 dl mælk
  • 3 stk æg
  • 5 tsk bagepulver
  • 75 g hakket nødder
  • 4 spsk brun farin
  • 500 g hvedemel
  • 3 spsk kakao

Sådan gør du

  • Udrør smøret med sukkeret i en stor skål, indtil blandingen er lys og luftig.
    Tilsæt derefter den fintrevne citron skal, samt salt.
    Rør æggene i, et af gangen og derefter nødderne lidt af gangen. Tilsidst røret melet i stille og roligt.
    Efter en god gennempiskning, hældes blandingen i en passende smurt form.
    Glat overfladen ud og drys med brun fairn. Bages i 50 minutter ved 180 C
    Drys evt. med hakkede nødder i de sidste 5 minutter af bagningen.
Exit mobile version