Vil du lave dine egne pebernødder? Så har du opskriften her på nogen gennemprøvet og lækre nogen af slagsen.
Det er ganske nemt at lave sine egne pebernødder til julen og opskriften kan justeres så du får lidt mere af det i du godt vil have. evt mere peber, kanel eller kardemomme.
Smør og sukker røres blødt og ægget røres i.
Mel, krydderier og natron røres i.
Ælt dejen og rul den i fingertykke pølser, skæres i passende stykker.
Trilles evt. til kugler.
Bages ved 200 grader i 10-12 minutter Lad perbernødderne køle af, evt. på rist inden de kommes i kagedåse.
Pebernødder
Vil du lave dine egne pebernødder? Så har du opskriften her på nogen gennemprøvet og lækre nogen af slagsen.Det er ganske nemt at lave sine egne pebernødder til julen og opskriften kan justeres så du får lidt mere af det i du godt vil have. evt mere peber, kanel eller kardemomme.
Ingredienser
- 125 g smør/margarine evt halvt af hver
- 125 g sukker
- 250 g mel eller efter behov
- 1 stk æg
- ½ tsk stødt ingefær
- 1 tsk stødt kardemomme
- 1 tsk stødt kanel
- 1 tsk natron
- 1 knsp hvid peber
Sådan gør du
- Opskriften giver ca. en lille kagedåse pebernødder. Antal kan varierer efter hvor store du laver dem.
- Smør og sukker røres blødt og ægget røres i.
- Mel, krydderier og natron røres i.
- Ælt dejen og rul den i fingertykke pølser, skæres i passende stykker.
- Trilles evt. til kugler.
- Bages ved 200 grader i 10-12 minutter Lad perbernødderne køle af, evt. på rist inden de kommes i kagedåse