Forberedelse af anden:
- Start med grundigt at skylle anden og dyp den derefter i kogende vand tilsat salt i 1 minut.
- Tør anden meget grundigt. Under tørringen, massér forsigtigt for at løsne skindet fra kødet.
- Bind et varmebestandigt snor omkring andens hals og vinger.
Marinering:
- Bland vand, honning, eddike, sesamolie og risvin til en marinade.
- Gnid anden grundigt ind med marinaden.
- Hæng anden op et køligt og luftigt sted. Efter en time, pensl anden igen med honningblandingen.
- Lad anden hænge natten over for at tørre.
Sauce:
- Bland ingredienserne til saucen i en gryde og lad det koge op.
- Fordel saucen i fire små skåle.
Forberedelse af tilbehør:
- Skær forårsløgene i 7 cm lange stykker og opbevar dem i iskoldt vand i køleskabet. Hvis du bruger porrer, skær dem i fine strimler.
Stegning:
- Læg anden med brystet opad i en stor bradepande.
- Steg i ovnen ved 200° C i 1 time, vend derefter anden og steg yderligere 1 time.
- Pensl anden hyppigt med honning-eddike-sesamvandet under stegningen.
Servering:
- Når anden er færdigstegt, fjern forsigtigt skindet og skær både skind og kød i mundrette stykker.
- Server med varme madpandekager, forårsløg og saucen.
- Læg en pandekage på tallerkenen, tilføj løgstrimler og sauce, og top med andeskind og andekød. Rul pandekagen sammen og spis med fingrene.
- Kan også serveres med ris.
Peking And
Opskrift på Peking And - en kinesisk variant af and der kan være lidt stærk og spicy.Opskriften er blevet os tilsendt af en bruger. Vurder i kommentarfeltet om det er en god opskrift.
Ingredienser
And
- 1½-2 kg and ikke for fed
- 1½ kop varmt vand
- 4 spsk honning
- 3 spsk vineddike mild
- 2 tsk sesamolie
- 1 spsk risvin
Sauce
- ½ kop Hoisinsauce
- 1/4 kop soyasauce
- 1/4 kop risvin
- 4 spsk vand
- 1 spsk sukker
- 1 tsk sesamolie
- 1 tsk chili eller peber
Tilbehør
- 4 stk forårsløg eller 1 porre
Sådan gør du
- Begynd med at skylle anden grundigt og dyppe den 1 min. i kogende vand tilsat salt. Derefter tørres den meget grundigt, og under tørringen masseres den godt, så skindet løsner sig lidt fra kødet. Bind et stykke snor (der kan holde til varme) på ca. 50 cm, om halsen og ned om vingerne på anden. Bland vandet med honning, eddike, sesamolie og risvin og gnid anden grundigt ind med denne blanding, hvorefter den hænges op et køligt og luftigt sted. Når der er gået en time, pensles anden endnu en gang med honningblandingen og får derefter lov at hænge natter over, så den kan tørre. Ingredienserne til saucen blander i en gryde, får lov at koge op og fordeles i fire små skåle. Løgene skæres i 7 cm large stykker og stilles derefter i køleskabet i iskoldt vand. Hvis De anvender porre i stedet for forårsløg, skal den skæres i fine strimler. Når anden skal steges, lægges den med brystet opad i en stor bradepande og sættes i ovnen 1 time ved 200°. Derefter vender den og steger endnu 1 time. Under stegningen skal anden pensles hyppigt med honning-eddike-sesamvandet. Når anden er færdigstegt, trækkes skindet forsigtigt af, og både skind og kød skæres i mundrette stykker, som serveres sammen med varme madpandekager, forårsløg og saucen. Hver især lægger en pandekage på sin tallerken. Oven på den lægges først lidt løgstrimler, herover kommes sauce. Til sidst lægges både andeskind og andekød på, og pandekagen rulles sammen og spises med fingrene. Kan også serveres sammen med ris
Hvad ville jeg gøre hvis det bare er et STK andebryst?