Her finder du opskriften på en virkelig lækker og nem måde at lave Roastbeef på en Gasgrill.
Vi benytter en Weber Genesis II og uden brug af stegholder.
Tag stegen ud af køleskabet en lille times tid inden du vil stege den og forvent ca. 5 minutter til at forberede kødet inden grilning og en stegetid på ca. 40-45 minutter for 1 kg roastbeef. Derefter en hviletid på 10 minutter inden servering
Roastbeef på gasgrill
Opskriften på en virkelig lækker roastbeef stegt på indirekte varme på gasgrillen.Det er nemt og hurtigt at lave en virkelig god roastbeef med enkle midler. Følg blot den simple opskrift herunder
Ingredienser
- 1 kg roastbeef
- 20 g smør
- 1 fed hvidløg
- 2 spsk salt
- 2 tsk peber
Sådan gør du
- Smelt smør i en gryde og tilsæt knust hvidløg
- Gnub stegen på alle sider med salt og peber
- Pensel smør over hele stegen og læg den ned i en foliebakke
- Lad stegen stå en lille times tid overdækket med film, på køkkenbordet.
- Tænd gasgrillen på max varme ca 20 minutter før du vil stege den (forvent ca. 40 minutter stegning for en roastbeef på 1kg)
- Brun nu stegen på grillen. Ca. 2 minutter på hver af alle 4 sider
- Skrue helt ned for varmen i grillen og benyt indirekte varme.
- Placer stegen tilbage i alubakken og lad den stege under låg ved ca. 175C
- Benyt stegetermometer. Vi anbefaler en center temperatur på 55C. Når den opnåes, tages stegen ud af grillen og placeres på et spækbræt og dækkes over med staniol.
- Lad stegen stå i ca. 10 minutter før den udskæres i tynde skiver.
- Server derefter. Velbekommen 🙂