Opskrift på en klassisk gang æbleflæsk – en god gammel dansk opskrift.
Dup kødskiverne tørre og læg dem på en rist over en bradepande og krydr med peber.
Placer risten på øverste rille i en 225 grader varm ovn. Steg ca. 30 min til kødskiverne er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.
Imens: Pil løg og skær i tynde både og del æbler, fjern kernehus og skær i tynde både.
Hæld noget af fedtet fra bradepanden og læg æbler og løg heri de sidste 15 min. af kødets stegetid.
Inden servering: Krydr kødet med salt. Smag æbler og løg til med timian, salt og peber.
Æbleflæsk i ovn
Opskrift på en klassisk gang æbleflæsk - en god gammel dansk opskrift.
Ingredienser
Æbleflæsk
- 400 g svinebryst ½ cm tykke skiver af kogestykke
- 3 stk løg store
- 4 stk æbler store og syrlige
- ½ spsk timian blade friske
- salt
- peber
Tilbehør
- rugbrød
- sennep
- syltede rødbeder
Sådan gør du
- Dup kødskiverne tørre og læg dem på en rist over en bradepande og krydr med peber.
- Placer risten på øverste rille i en 225 grader varm ovn. Steg ca. 30 min., til kødskiverne er gyldne og sprøde. Vend dem undervejs.
- Imens: Pil løg og skær i tynde både og del æbler, fjern kernehus og skær i tynde både.
- Hæld noget af fedtet fra bradepanden og læg æbler og løg heri de sidste 15 min. af kødets stegetid.
- Inden servering: Krydr kødet med salt. Smag æbler og løg til med timian, salt og peber.