En andesteg der passer perfekt til Mortens Aften eller enhver anden dag hvor man godt vil nyde en lækker andesteg.
Gem skyen fra tilberedningen til at lave en lækker opbagt sauce der passer sig godt til andestegen.
Benyt en god køkkenhygiejne når du har med fjerkræ at gøre!
Hænder og redskaber skal være helt rene, og vaskes grundigt både før og efter berøring.
Andesteg til Mortens Aften
En andesteg der passer perfekt til Mortens Aften eller enhver anden dag hvor man godt vil nyde en lækker andesteg.Benyt en god køkkenhygiejne når du har med fjerkræ at gøre! Hænder og redskaber skal være helt rene, og vaskes grundigt både før og efter berøring
Ingredienser
- 1 stk and ca 2½ kg
- 100 g svesker stenfrie
- 4 stk æbler
- 1½ stk løg
- 2 stk gulerødder
- 2 stk frisk persille stængler
- salt
- peber
Sådan gør du
- Fjern indmaden fra anden med en hånd, og sikre dig at den er helt fri for sener og blod. Hvis anden er meget fed, kan overflødigt fedt fjernes med en kniv.
- Anden gnides nu godt med med salt og peber.
- Skyl og skræl æbler, gulerødder og løg. Skær dem i passende stykker og bland sammen med sveskerne. Blandingen fyldes ind i den renset and og enden lukkes med tråd eller tandstikker.
- Anden lægges i en forvarmet ovn ved 170 C, på en ovnristen med ryggen opad. En bradepanden placeres nedenunder til opsamling af fedt.
- Andestegen skal steges i ca. 1 time og 30 minutter til den har opnået en center-temperatur på mindst 75°. (Benyt stegetermometer)
- 2 gange under stegningen kan man med en ske opsamle sky fra bradepanden under anden, og hælde det over anden igen. Giver en dejlig sprød skorpe.
- 15 minutter før andestegen er færdigstegt hældes stegeskyen fra og gemmes til sauce.
- Sæt anden tilbage i ovnen og der skru op for varmen til 220°, hvor anden skal efterbrune i ca. 15 minutter. Sæt ovndøren på klem. Hold godt øje med at anden ved denne stegning, da den hurtigt kan blive for brun og tør.
- Tag andestegen ud af ovnen og lad den hvile i ca. 10 minutter før den tømmes for fyld og skæres ud.