Mad Opskriften

Blødkogt Æg

blødkogt æg

Her er en nem opskrift på gode blødkogte æg. Det kan være du selv skal lave små justeringer i tid, så det passer til dine æg, gryde, vandmængde og komfur.

Denne opskrift tager udgangspunkt i æg af størrelsen Large til Extra Large (L/XL), samt der koges 5 æg af gangen.
Har du mindre æg skal kogetiden reduceres i forhold til det angivet i denne opskrift.
Har du flere eller færre æg end det angivet, skal der justeres med 10 sekunder pr æg. (Flere æg, længere tid).

Efter tiden er gået, skal æggene straks overhældes med koldt løbende vand i 60 sekunder.
Server derefter de perfekte æg.

blødkogt æg

Blødkogt æg

Her er en nem opskrift på gode blødkogte æg. Det kan være du selv skal lave små justeringer i tid, så det passer til dine æg, gryde, vandmængde og komfur.
Det er en delikatesse og gør et morgenbord komplet.
5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Rate
Ret: Æg, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: æg, blødkogt æg
Forb. tid: 1 minute
Tilb. tid: 7 minutter
Samlet tid: 8 minutter
Antal: 5 æg
Forfatter: Mad Opskrifter

Ingredienser

  • 5 stk æg
  • vand

Sådan gør du

  • Fyld en gryde med vand så det vil kunne dække æggene der skal koges
  • Varm vandet op til kogepunktet og skrue derefter en anelse ned. Det skal stadig koge.
  • Læg nu æggene forsigtigt enkeltvis i gryden med en ske.
  • Kog æggene uden låg i (7 minutter - størrelse L/XL) / (5½ minut - størrelse S/M), og skyl straks med koldt vand i et minuts tid og server.
Exit mobile version