Mad Opskriften

Brydebrød med æbler

Smulder gæren i et dejfad. Hæld vandet over og rør, til gæren er opløst.

Tilsæt salt, sukker, æbler og solsikkefrø.

Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter.

Lad hæve under et klæde i 40 minutter.

Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig.

Form til en firkantet plade, som lægges i en smurt bradepande.

Skær dejpladen i ruder.

Lad hæve i 20 minutter. Sæt ovnen på 225°. Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter.

Brydebrød med æbler

Opskrift på lækkert brydebrød der kan benyttes som tilbehør til diverse retter.
No ratings yet
Udskriv Pin Rate
Ret: Brød, Tilbehør
Køkken: Dansk
Keyword: æble, æbler, brød, brydebrød
Antal: 4 personer
Forfatter: EddyTheMadChef

Ingredienser

  • 5 dl vand lunkent
  • 50 g gær
  • 1 tsk salt
  • ½ dl rørsukker
  • 2 stk æbler revet
  • 1 dl solsikkefrø
  • 14 dl hvedemel

Sådan gør du

  • Smulder gæren i et dejfad. Hæld vandet over og rør, til gæren er opløst.
    Tilsæt salt, sukker, æbler og solsikkefrø.
    Ælt melet i lidt ad gangen, til dejen slipper skålens kanter.
    Lad hæve under et klæde i 40 minutter.
    Tag dejen ud på bordet og ælt den smidig.
    Form til en firkantet plade, som lægges i en smurt bradepande.
    Skær dejpladen i ruder.
    Lad hæve i 20 minutter. Sæt ovnen på 225°. Bages midt i ovnen i ca. 25 minutter.
Exit mobile version