Hvid chokolademousse med citronsyltet æble

Denne dessert forbereder man dagen før og så står den bare og venter i køleskabet. Lad endelig æblelagen være lidt syrlig, det er rigtig godt til den søde mousse.

Kog fløden op i en tykbundet gryde.

Bræk chokoladen i mindre stykker og kom i fløden. Tag gryden fra varmen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandet med fløden. Hæld blandingen op i en skål, dæk den med film og stil den i køleskabet til næste dag.
Kom vin, citronsaft og honning i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Skær æblerne med skræl i små tern. Damp æbleternene i citronlagen i nogle få minutter, så de er næsten møre. Tag æblerne af varmen og hæld dem op i en skål.

Stil i køleskab til dagen efter.

Pisk chokolade-fløden stiv. (Det tager lidt længere tid, end når du pisker fløde til skum). Pisk indtil den er fast, men stadig har en cremet konsistens. (Pisker man for længe, bliver det til trøffel).

Anret mousse, æbletern og lage i glas eller dessertskåle.
Drys med lidt revet citronskal.

Hvid chokolademousse med citronsyltet æble

EddyTheMadChef
Denne dessert forbereder man dagen før og så står den bare og venter i køleskabet. Lad endelig æblelagen være lidt syrlig, det er rigtig godt til den søde mousse.
Kog fløden op i en tykbundet gryde.
Bræk chokoladen i mindre stykker og kom i fløden. Tag gryden fra varmen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandet med fløden. Hæld blandingen op i en skål, dæk den med film og stil den i køleskabet til næste dag.
Kom vin, citronsaft og honning i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Skær æblerne med skræl i små tern. Damp æbleternene i citronlagen i nogle få minutter, så de er næsten møre. Tag æblerne af varmen og hæld dem op i en skål.
Stil i køleskab til dagen efter.
Pisk chokolade-fløden stiv. (Det tager lidt længere tid, end når du pisker fløde til skum). Pisk indtil den er fast, men stadig har en cremet konsistens. (Pisker man for længe, bliver det til trøffel).
Anret mousse, æbletern og lage i glas eller dessertskåle.
Drys med lidt revet citronskal.
Forb. tid 30 min
Tilb. tid 30 min
Samlet tid 1 t
Ret Dessert, mousse
Køkken Dansk
Antal 4 personer

Ingredienser
  

Mousse

  • 4 dl piskefløde
  • 200 g hvid chokolade

Citrosyltede æbletern

  • 4 stk æbler
  • 2 dl hvidvin
  • ½ dl citronsaft
  • 3 spsk honning eller moscovado sukker
  • revet citronskal

Sådan gør du
 

  • Denne dessert forbereder man dagen før og så står den bare og venter i køleskabet. Lad endelig æblelagen være lidt syrlig, det er rigtig godt til den søde mousse.
    Kog fløden op i en tykbundet gryde.
    Bræk chokoladen i mindre stykker og kom i fløden. Tag gryden fra varmen og rør indtil chokoladen er smeltet og blandet med fløden. Hæld blandingen op i en skål, dæk den med film og stil den i køleskabet til næste dag.
    Kom vin, citronsaft og honning i en gryde og lad det simre i 10 minutter. Skær æblerne med skræl i små tern. Damp æbleternene i citronlagen i nogle få minutter, så de er næsten møre. Tag æblerne af varmen og hæld dem op i en skål.
    Stil i køleskab til dagen efter.
    Pisk chokolade-fløden stiv. (Det tager lidt længere tid, end når du pisker fløde til skum). Pisk indtil den er fast, men stadig har en cremet konsistens. (Pisker man for længe, bliver det til trøffel).
    Anret mousse, æbletern og lage i glas eller dessertskåle.
    Drys med lidt revet citronskal.
Keyword æble, citron, dessert, hvid chokolade, mousse
Opskrift Nøgleord:
· · · · ·
Opskrift Kategori:
Mousse

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Opskrift Vurdering




Gå ikke glip af! tilfældige opskrifter ..