Skønne boller med durum hvedemel som laves over flere dage med kold hævning i 24 timer og efterfølgende 2½ time.
Men så er du også garanteret en bolle med meget smag og fugtighed.
Passer godt som selvstændige boller til morgenbordet, eller som tilbehør til fx. aftensmaden.
Carmens Italienske Boller
Skønne boller med durum hvedemel som laves over flere dage med kold hævning i 24 timer og efterfølgende 2½ time men så er du også garanteret en bolle med meget smag og fugtighed
Ingredienser
- 7,5 dl vand
- 250 g durum hvedemel
- 75 g rugmel eller rugsigtemel/grahamsmel
- 700 g hvedemel
- 25 g gær
- 125 g græskarkerner eller solsikke eller 50/50
- 20 g salt
- 0,6 dl olivenolie
Sådan gør du
Gør sådan dag 1.
- Gæren opløses i det lune vand og alt mel kommes i. røres/æltes (lav hastighed hvis du bruger maskine) godt sammen i ca. 7 min. herefter tilsættes græskar/solsikke, salt og olivenolie og der røres/æltes ved høj hastighed i ca. 5 min. Kom dejen i en rigelig stor skål, da dejen kan hæve op til 4 gange i størrelse, hæld lidt olivenolie over og smør det ud over dejen. Sørg for at dække skålen godt til med husholdningsfilm evt. et låg. Stil på køl i 24 timer.
Gør sådan dag 2.
- Form ca. 20 boller (som du gør med alm.boller) vend dem i durum hvedemel på toppen og sæt dem på plader, læg et viskestykke over og lad dem hæve ved stuetemperatur i ca. 2½ time, bages ved 200 grader i ca. 20-30 min. du bestemmer selv hvor “brune de skal være, de er skønne lyse med blød skorpe og sprød skorpe hvis du lige lader dem få lidt mere farve.